8 november, 2021

Australisk elmotor börjar säljas på export

Det australiensiska företaget EClass Outboards börjar exportera sina elmotorer för båtar. De har ett brett utbud med fem olika motorer i storleksklasser från 4 kW till 30 kW.

Det finns en lång rad tillverkare av elmotorer, främst mindre modeller. Dessa passar ofta för den som behöver en elutombordare till exempel för en mindre utbordarbåt eller som hjälpmotor till en mindre segelbåt.

Motorerna från EClass Outboards börjar dock komma upp i en klass där de även kan användas på något större styrpulpetbåtar, dock inte snabbgående båtar.

EClass Outboards är resultatet av ett tioårigt utvecklingsarbete mellan ingenjören Ron Kelly och affärskvinnan Lynelle. De har nyligen startat export av sina motorer till länder som Nya Zeeland och Nederländerna.

Företaget har lanserat fem olika modeller av utombordare i storlekar på 4 kW–30 kW (cirka 40 hk). De säljs separat utan batterier. En motor på 4 kW kostar motsvarande drygt 31 000 kr plus moms och frakt och troligen även tull. Motorn på 4 kW säljs tillsammans med ett batteripack på 3 kW som. Kostar motsvarande 22 500 kr plus skatt och frakt.

Info: https://eclassoutboards.com.au/our-range/