19 november, 2021

Garmin Surround View kamerasystem vann DAME Design Award 2021

Garmins kamerasystem Surround View, det första kamerasystemet inom marinindustrin som erbjuder en 360-graders birds-eye vy i realtid, utnämndes till vinnare i sin kategori i 2021 års DAME Design Awards. Surround View fick den högsta utmärkelsen i kategorin ”Marine Electronics and Marine Related Software” på årets Metstrade, världens branschmässa för marinutrustning hölls i Amsterdam 16–18 november.

I 2021 års DAME Awards deltog 103 tävlande bidrag från 25 länder. Utav dessa bidrag valde en jury bestående av industri- och designexperter samt representanter från media 53 produkter som nominerades. Därefter delades de högsta utmärkelserna ut till de produkter som stod för excellens inom varje aspekt av produktdesign – från användarvänlighet, funktionalitet och estetik till miljö och innovation.

I kamerasystemet Surround View, video för fritidsbåtar och fartyg, finns sex genomskrovsmonterade kameror integrerade. De fångar vad som händer med en birdseye vy på 360 grader då båten manövreras i låga farter, till exempel vid tilläggning eller då du går in i en fullbelagd hamn. Surround View är designad för att passa ett brett urval av båtar och de OEM fabriksinstallerade kamerorna i låg profil kombinerar funktionalitet med strömlinjeformad estetik.

Surround View är framtaget för att göra det enklare för dig att lägga till. Sikten maximeras och döda vinklar minimeras genom att en sammanfogad video i 360 grader i realtid visar vad som finns runtom båten på en kompatibel sjökortsplotter eller multifunktionsdisplay från Garmin. Tack vare Surround Views förstärkta verklighet via funktionerna Visual Bumper och Distansmarkeringar kan kaptenen snabbt och enkelt manövrera fartyget med en ökad situationsberedskap och får hjälp att undvika kollisioner.

Surround View finns tillgängligt vid nybyggnationer hos Garmins partners inom båtbyggande. En kompatibel sjökortsplotter eller multifunktionsdisplay inklusive serierna GPSMAP 8400/8600, GPSMAP 7×3/9×3/12×3 series eller Volvo Penta Glass Cockpit System krävs.