23 november, 2021

Marell med 4×600 hk

Svenska Marell Boats presenterar Marell M15Q med 4×600 hk Mercury utombordare.

Samma båtmodell har tidigare bland annat visats i en prestandamodell med dieselmotorer från Volvo Penta. Den har också levererats i en version till Hurtigruten.

Den senaste varianten ska levereras till sommaren 2022. Kunden har tidigare erfarenhet av aluminiumbåtar med fyra motorer och har därför beställt en Marell M15Q med fyra motorer från Mercury.

Båten utrustas med fyra Mercury V12 på 7,6 liter och 600 hk styck. Motorn är en av de mest extrema på marknaden, de är också mycket kraftfulla och väldigt tysta maskiner.

Interiören och båtens design har utvecklats för att ge maximal premiumkänsla, oavsett om det handlar om snabb körning eller att njuta av en vacker sommardag. Toppfarten beräknas till över 60 knop.

Marell Boats är känt för att producera snabba och modulärt byggda aluminiumbåtar, både för professionella användare och fritidsbåtsägare. Båtens design är fokuserad kring förarmiljön för att ge maximal ergonomi och komfort. Skrovet på Marell M15 är designat för höga farter och belastningar.

Fakta Marell M15
Längd:                      14,65 m
Bredd:                       4,2 m
Djup:                         1,1 m
Vikt:                           10 ton
Personer:                 17
Toppfart:                   70 knop
Material skrov:         Marinaluminium EN-AW 5083

Info: www.marellboats.com

 

Bildtext: Marell M15Q – prestandabåt från svenskt båtföretag.