21 januari, 2022

Ny modern och komfortabel daycruiser från Yamarin

Till säsongen 2022 lanserar Yamarin en ny daycruiser i en populär storleksklass. I nya Yamarin 67 DC kan upp till åtta personer njuta av sommaren och allt kul båtlivet har att erbjuda. Med funktioner och utrustning hämtade från större modeller stiger Yamarin 67 DC till toppen i sin klass.

Pressmeddelande:

Yamarin 67 DC är idealisk för en dagstur på sjön med familj och vänner. Med sin längd på 6,76 meter och en bredd på 2,55 meter, har det skapats en bra kombination av en bekväm sittbrunn och en ljus förpik.

Yamarin 67 DC följer det moderna designspråket som introducerades i tidigare modeller som 88 DC, 63 DC, 63 BR och 60 DC. Den här nya modellen ersätter 65 DC och 68 DC, som nu slutat att tillverkas. Yamarin 67 DC rymmer åtta personer och fyller platsen i den populära storleksklassen mellan 63 DC och de större 88 DC-modellerna. Svart grafik, stora tonade skrovfönster och en svart ram runt vindrutorna förhöjer båtens eleganta intryck och känsla av hög kvalitet.

Som på alla Yamarin-båtar, är prestandan på nya 67 DC utmärkt. Den långa vattenlinjen ger optimal stabilitet och jämnhet. Maxhastigheten med en Yamaha utombordare med 250 hk ligger på imponerande 46 knop.

Sittbrunnen i Yamarin 67 DC är bekväm och praktisk. Det finns en skön U-soffa i aktern och förarplatsens dubbelsäte har ett svängbart ryggstöd som kan vändas framåt för att skapa ett härligt socialt utrymme för att umgås, med sittplatser för upp till sju personer.

För att få ut det mesta av soliga sommardagar finns det ett bord att köpa till, som placeras i mitten av soffgruppen, det finns även en tillhörande solbädd. Både solbädden och bordet är inkluderade i tillbehörspaketet – Comfort Edition. För att göra längre turer mer bekväma kan du välja till tillbehörspaketet Premium Edition, som bland annat innehåller praktisk utrustning som en kyllåda och ett pentry. Pentryt har ett tryckvattensystem (45 l) och en spis med en skyddande lucka, som när den öppnas kan användas som arbetsyta. Ytterligare praktiska detaljer i båten är generösa stuvutrymmen och mugghållare.

Att gå ombord och röra sig i båten är säkert och enkelt tack vare det plana fördäcket, de ergonomiska instegen och de stora badplattformarna. Tillbehörspaketet Premium Edition innehåller också en vattenskidbåge, som monteras i aktern. Den fungerar då också som ett handtag att hålla i för att säkrare kliva till och från badplattformarna. Generöst tilltagna utrymmen för förvaring av tampar finns i både fören och aktern.

Förpiken på nya Yamarin 67 DC har en skjutdörr, stora skrovfönster och en taklucka som gör att den fylls av naturligt ljus. Förpiken är en perfekt plats för övernattning, en tupplur och för att förvara bagage. Det finns ett stort stuvutrymme under kojen och som tillval finns en toalett med hålltank (30 liter), för att göra det mer bekvämt att bo över i båten.

Förarplatsen på nya Yamarin 67 DC är designad för att vara både elegant och ergonomisk. Extra genomtänkt är layouten på vindrutan och instrumentpanelen, och den 10” stora skärmen till Yamarin Q2 Smart Display är praktiskt placerad rakt framför förarstolen. Som tillval går det att byta till en 16” skärm till Yamarin Q2.

Utöver sjökort och elektronisk navigering innehåller Yamarin Q hela båtens instrumentpanel, användarmanualer, instruktionsvideor, lokal väderinformation, radio och internetuppkoppling. Yamarin Q fungerar också sömlöst med Yamahas utombordare och indikerar om det är dags för service.

Andra generationens Yamarin Q Infotainment System har alla funktioner från den tidigare versionen, men både gränssnitt och tekniken bakom har uppdaterats. En kraftfullare processor och en snabbare satellitsökare kombinerat med ett 4G-modem gör Yamarin Q 2.0 smidigare att använda.

Det nya gränssnittet gör det möjligt att i större utsträckning anpassa skärmen utifrån egna önskemål. På den delade skärmen går det att fritt justera vyerna och sjökortet kan förstoras till två olika nivåer samtidigt. Alternativt kan till exempel sjökortet visas på den ena vyn och ekolodet på den andra.

Yamarin Q Infotainment System kan också kopplas ihop med Yamarin App, som i sin tur innehåller användarmanualer för båten och motorn samt en elektronisk loggbok som registrerar rutter, hur långt båten har färdats, bränsleförbrukning och väderinformation.

Yamarin har satt ihop de mest populära tillbehören i två nya tillbehörspaket till Yamarin 67 DC:

Comfort Edition till Yamarin 67 DC innehåller ett akterkapell, vindrutetorkare till babords vindruta, en hamnpresenning, trimplan, ett bord och en solbädd.

Premium Edition innehåller allt som ingår i Comfort Edition samt en vattenskidbåge, en kyllåda, ett pentry med tryckvattensystem, en spis, en toalett med hålltank och gardin, en bogpropeller, en stävstege, ett system för att koppla till landström och ett förtöjningspaket.

Nya Yamarin 67 DC kommer till din Yamarin-återförsäljare under våren 2022.

Fakta Yamarin 67 DC:

Längd:                     6,76 m

Bredd:                      2,55 m

Vikt:                         ca 1 480 kg

Personer:                 8

Motoreffekt:              150–250 hk

Info:                         www.yamarin.fi