9 februari, 2022

Quarken från Finland i samarbete med Yamaha

Det nya finländska båtmärket Quarken lanseras mitt i den allra hetaste gruppen motorbåtar. Första modellen är på 27 fot, en båt som lanseras både som Open och med T-Top.

Linjerna känns igen från flera konkurrenter i samma storleksklass, bland andra Nimbus och Axopar. Lösningen med en sportig båt och stora ytor samt en design med walk around tilltalar dagens båtköpare och är både snygg och funktionell.

Bakom Quarken står bland andra en av grundarna till företaget som producerar Grandezza och Finnmaster, Osmo Roukala. Han har hjälp av flera andra personer med lång erfarenhet av båtproduktion.

Den första båtmodellen på 27 fot fördelas på tre modeller; Open, en T-Top med ett stabilt tak i glasfiber och en Cabin-modell som är på gång. 27-fotarna är bara början på en serie som kommer att utökas med modeller på 33 respektive 40 fot med olika däckslayouter och andra alternativ.

 

Utvecklingen och produktionen av de nya båtarna är i full gång. Quarken 27 skulle ha haft världspremiär på Düsseldorf BOOT i januari i år, men kommer att lanseras hos utvalda återförsäljare i vår. I Stockholm är det Yamahacenter med anläggningar i Haninge och Danderyd som visar båten och på Västkusten Rodins Marin i Uddevalla.

Alla Quarken båtar kommer att utrustas med Yamahas senaste motormodeller. Företagen har skrivit ett femårsavtal, som bland annat säger att båtarna designas från grunden för Yamaha.

Fakta Quarken 27 Open

Längd:                  8,35 m

Bredd:                  2,59 m

Vikt:                      2 350 kg

Djup:                    0,85 m

Motor:                  300 hk

Toppfart:              45 knop

Bränsle:                300 liter

Personer:             9

CE-klass:             C-Coastal

Pris:                     82 800 Euro plus moms. Inklusive Yamaha F300

Info:                      www.quarken.com