16 februari, 2022

Skipperi lanserar elbåtar i båtdelningstjänst

Efter förra säsongens framgångar för båtdelningstjänsten Skipperi Fleet lanserar man den en specialdesignad elbåt tillsammans med Q Yachts. De första båtarna kommer att finnas tillgängliga till sommaren – men planen är att sjösätta många fler.

Pressmeddelande:

För båtlivet är kombinationen av båtdelning och elbåt en möjlighet till ett hållbart friluftsliv som dessutom stärker naturupplevelsen för de ombord. För Skipperi är lanseringen av de nya elbåtarna ett steg i linje med företagets framtidsvision.

– Vi är glada att medlemsansökningarna till vår tjänst bara ökar och ökar, vilket visar att fler och fler är nyfikna på båtlivet och ser fördelarna med båtdelning. Utöver att det är enklare och mer flexibelt att dela båt jämfört med att äga så är det bättre för miljön. Genom elektrifiering kan vi ta ytterligare ett steg för miljön och göra båtlivet ännu mer attraktivt. Vi hoppas att kunna växla upp fort och jag ser fram emot att se hur båtarna kommer att tas emot av våra medlemmar, säger Axel Nordman som är vd på Skipperi.

”Club 24” från Q Yachts är designad för att möta behov och önskemål hos Skipperis medlemmar. Den har stora sociala ytor, är lätt att kliva i och ur och är enkel att hantera och förtöja vid både bryggor och naturhamnar. För designen står designbyrån Navia Design. Den har tagit fram en båt med god marschfart och lång räckvidd genom att göra den lättdriven, vilket också ger låg vågbildning. Båtmodellen är 7,2 m lång och batteriet har en kapacitet på 27 kWh. Vid en marschfart på sex knop har den en beräknad räckvidd på 78 Nm.

– Club-konceptet som är utvecklat på basen av behovet från hyresmarknaden ger oss en stor tillväxtpotential internationellt. Avancerad teknologi kombinerat med smart design stärker vår konkurrensfördel och ger oss goda förutsättningar att nå en position som en av de ledande aktörerna inom elbåtssegmentet. Tack vare det nära samarbetet med Skipperi kan vi också få värdefull feedback från användarna vilket hjälper oss att utveckla produkten ytterligare, säger Johan Uunila, vd för Q Yachts.

De första Skipperi-elbåtarna kommer att vara tillgängliga sommaren 2022. Skipperi siktar på att avsevärt öka antalet elbåtar i flottan under de närmaste tre åren.

Förra säsongen slog Skipperis medlemstjänst rekord när tjänsten ökade från 30 båtar till över 100 båtar i Sverige. I år ökar de ytterligare och tjänsten finns nu i sex städer i Sverige och även i Finland, Norge, Danmark och Nya Zeeland. Anmälan till den kommande säsongen är öppnad och som medlem får man tillgång till båtarna mellan maj och oktober.