25 februari, 2022

Åtta nya Princess på Eriksberg Boat Show 8–10 april

Princess storsatsar på den flytande båtmässan i Göteborg 8–10 april och ställer ut en line-up som aldrig tidigare skådats i Skandinavien med åtta nya båtar mellan 40 och 72 fot (13–22 m).

En efter en ställdes de stora årliga båtmässorna in och efter en minst sagt dyster start på året syns nu ljuset i tunneln igen. Restriktionerna har hävts och den nya flytande båtmässan på Eriksberg i Göteborg blir av.

– Äntligen! säger Benny Martinsson, CEO på Princess Yachts West Sweden / Norway / Denmark.

Torsdagen 7 april går båtarna i konvoj från Princess marina på Vindön till båtmässan i Eriksberg i Göteborgs centrum. Under helgen kommer mässans besökare att kunna se båtarna och uppleva den skandinaviska premiären av nya Princess Y72 och nya V50, tillsammans med S66, V60, F55, F50, F45 och V40.

Skandinavisk premiär för nya PRINCESS Y72

Y72 är designad av Princess Design Studio i samarbete med marinarkitekterna Olesinski och det italienska designhuset Pininfarina. Fulländad med genomgående hög standard, kan hennes designfunktioner helt klart jämföras med de större Y Class-yachterna. Y72 utsågs nyligen till ”Best Flybridge over 60ft” på Motorboat and Yachting Awards 2022.

Den 72 fot, eller 22m, långa skönheten är vackert utformad med stora längsgående fönster utmed skrovet för maximalt ljusinsläpp likt flaggskeppet Princess Y95, som kommer att lanseras senare i år. De stora sociala ytorna, såväl inom- som utomhus håller en utomordentligt hög klass på allt från möbelinteriör som teknik och med praktisk dold förvaring som självklart även den följer designspråket sömlöst. Y72 har dubbla kraftfulla MAN V12 1650hk-motorer som ger en toppfart på upp till 34 knop.

Skandinavisk premiär för nya PRINCESS V50

Princess Yachts är glada över att lansera en helt ny V50 och V50 Open modell. Den första V50 sjösattes nyligen för första provkörningen i hemstaden Plymouth i England och premiärvisades där under ett exklusivt event i slutet av januari.

– Vi ser verkligen fram emot att den skandinaviska premiären av nya V50 sker på Eriksberg Boat Show! säger Benny Martinsson, CEO på Princess Yachts West Sweden / Norway / Denmark.

Nya Princess V50, designad av Princess Design Studio i samarbete med marinarkitekterna Olesinski och det italienska designhuset Pininfarina, har den allra senaste tekniken ’Easy Boating’ från Volvo Penta som underlättar manövrering och tilläggning för båtägaren.

Info: Eriksberg Boat Show: www.eriksbergboatshow.se