25 februari, 2022

Världens starkaste motor för dragbåtar

MasterCraft satsar på en rejäl muskelmotor i sin senaste båt för vattensport. Med över 630 hk och över 900 Nm vridmoment ska den kunna släpa upp även riktigt tunga idrottare.

Motorn är den helt nya Ilmor Supercharged 6.2L, som enligt båttillverkaren är världens kraftigaste motor för dragbåtar. Den är exklusivt utvecklad i detta utförande för MasterCraft.

Motorn är ett resultat av ett exklusivt samarbete mellan MasterCraft Boat och Ilmor Marine. Den nya maskinen presenterades på den nyligen avslutade 2022 Miami International Boat Show.

Denna 630 hk bjässe har all den senaste motortekniken med bränsleinsprutning med mera enligt samma standard som används i Ilmors segrande motorer för IndyCar. Den 6,2 liter stora motorn sägs ge enorm kraft men ända svara mycket snabbt på gas och gå tystare än många liknande motorer.

Motorn har bland annat ett helt slutet kylsystem inklusive avgasutblås. Den säljs med en 500 timmars garanti. Motorn ska börja produceras under våren 2022 och ersätter den nuvarande modellen 7.4L MPI.

Info https://mastercraft.com/supercharged