28 februari, 2022

Mercury Marine presenterar elektriska utombordare

Mercury Marine har presenterat sin första elutombordare i en hel serie som kommer att lanseras. Troligen kommer flera elmotorer att visas senare i år för att börja lanseras på marknaden under 2023.

Det nya Avator-konceptet, som Mercury har döpt sina elutombordare till, representerar Mercurys nästa steg inom marin innovation. Konceptet visades upp i samband med Miami International Boat Show 2022. Mercury har fokuserat på att med hjälp av eldrift göra båtlivet ännu mer tillgängligt för ännu fler båtägare, med funktioner som utbytbara batterier och förbättrad bärbarhet.

– Mercury har branschens starkaste och mest robusta teknik- och designteam, som formar en ny kraft för marin tillämpning som expanderar varumärket till nya användningsområden, säger Tim Reid, Mercury Marines vice vd för produktutveckling- och teknik.

– Vi tror att funktioner, som till exempel utbytbara batterier och tyst drift, är oerhört viktiga och mycket tilltalande för både nuvarande och potentiella båtägare. Vi förväntar oss också att vårt utbud av elektriska produkter med tiden successivt kommer att utökas. För oss är det därför givetvis oerhört viktigt att fortsätta att ta in och lyssna till synpunkter från våra konsumenter för att snabbt kunna ha möjlighet att anpassa oss till marknadens behov och rådande trender.

Bildtext: Mercurys elutombordare lanseras under namnet Avator.