1 mars, 2022

Välbesökt Miami Boat Show lockade över 100 000 båtälskare

Miami Boat Show är världens största båtmässa och därmed en av de allra viktigaste. Denna flytande båtmässa hade i år ett delvis nytt utseende.

Över 100 000 personer besökte mässan, som sträcker sig över sex platser i Miamiområdet. Här visas allt från tillbehör och mindre båtar till stora superyachter. Liksom på många andra båtmässor världen över är öppna motorbåtar med stora solytor och mycket kraftiga motorer dominerande. Paradoxen är uppenbar, medan vi i Norden talar om att minska utsläpp är det häftkrafter och toppfart som gäller på den Nordamerikanska marknaden som står för i runda slängar 75 procent av hela världens båtförsäljning.

Filmerna här intill, som alla är hämtade från Youtube, ger en bra bild av denna gigantiska båtmässa.

https://www.youtube.com/results?search_query=miami+boat+show+2022

På årets mässa fanns dock ett ”Sustainability and innovation center”. På plats fanns flera stora tillverkare av eldrivna båtar och elmotorer liksom naturvårdande myndigheter med flera. Elmotorerna visades främst i en egen ”Electric Pavilion” där europeiska utställare som till exempel Torqeedo spelade en stor roll.

Efter en lång period av nedstängning på grund av pandemin världen över var Miamimässan efterlängtad. Förutom Cannes Boat Show, som hölls i september 2021, och Fort Lauderdale Boat Show i oktober/november har det inte varit några större internationella båtmässor på länge.

– 2022 Discover Boating Miami International Boat Show var en historisk succé med över 100 000 besökare, sa Andrew Doole, president för U.S. boat shows till branschtidningen IBI News.

Miami Boat Show arrangeras gemensamt av Informa Markets, National Marine Manufacturers Association (NMMA) och International Yacht Brokers Association (IYBA).

Nästa Discover Boating Miami International Boat Show är planerad till 15–19 februari 2023.

Foto: Alfred Montaner med flera.

Filmer från Youtube.