21 mars, 2022

Eva Röse och Per Andersson i Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna

Inspelningarna startar om några månader, men redan nu står det klart vilka som spelar huvudrollerna i filmen Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna. Det är Per Andersson och Eva Röse som ska spela Emil och Petra, paret som handlingen kretsar kring och Tomas von Brömssen spelar Mats, Petras farbror.

Filmen, som regisseras av Emma Molin, spelas in längs med Göta kanal under augusti och september och beräknas ha biopremiär i Sverige hösten 2022 följt av lansering på CMore.

Handlingen kretsar kring Emil och Petra, ägarna till båtvarvet, som ska skilja sig. De kan inte bestämma vem som ska få varvet och de enas om att göra bodelningen genom en tävling på Göta kanal, där vinnaren får varvet.

Eva Röse kommer i filmen att spela Petra, som känns igen från de två föregående Göta kanal-filmerna. Hennes man Emil, som hon tävlar mot om båtvarvet, spelas av Per Andersson. Tomas von Brömssen spelar Mats, Petras farbror. Vid sidan av huvudrollerna finns många kända skådespelare, bland andra Björn Kjellman, Dilan Gwyn, Lottie Ejebrant och Sten Ljunggren.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av Göta kanal 4. Jag minns hur familjen samlades för att se den första filmen när jag var barn och det var som julafton. Att nu få vara med och sätta det klassiska filmkonceptet i en ny kontext känns väldigt fint, och det är extra roligt att få göra det tillsammans med både roliga och otroligt kompetenta människor, säger Per Andersson.

Filmen regisseras av Emma Molin (Grotesco, Torpederna).