19 april, 2022

Nya elkatamaraner och drivsystem på 2022 International Multihull Boat Show

Den största flerskrovsmässan i världen – International Multihull Boat Show – kommer även att vara värd för Torqeedos senaste sortiment av marina elektriska och hybrida framdrivningssystem och en mängd olika elektriska och hybridfarkoster. Bland båtarna märks Excess 15 med Deep Blue Hybrid.

International Multihull Boat Show hålls 20–24 april i La Grande-Motte i Frankrike. Det nya sortimentet av elprodukter inkluderar en komplett uppgradering av Torqeedos motorer och en kraftfull Deep Blue 50 kW för segelbåtar med automatiserad hydrogenering. Deep Blue som drivning för exempelvis en katamaran ger en pålitlig, ren och tyst båtupplevelse och genererar förnybar energi som behövs ombord.

På mässan visas även Whisper Yacht, en solenergidriven katamaran.

Torqeedos nya utombordsmotorer i Cruise-serien består av 3 kW, 6 kW och 12 kW modeller (motsvarande ungefär 6–25 hk). Dessa är designade för att fungera med Torqeedos Power-serie litiumjonbatterier och används ofta i tenderbåtar och i jollar.

Det nya Deep Blue 50 kW segeldrevssystemet, som belönades på Boat Builder Award på METSTRADE-mässan 2021, har utvecklats i samarbete med ZF. Systemet introducerades på marknaden i en Beneteau Excess 15-katamaran.