9 maj, 2022

Smartwatch för aktiva båtförare

Garmin quatix 7 är en serie premium smartwatches framtagna för livet på vattnet. De är dessutom fullspäckade med teknologi för träning, hälsa och funktioner för vardagen. Quatix 7-serien har flera nya funktioner jämfört med sin föregångare, något som gör integreringen ombord enklare, till exempel styrning av multifunktionsdisplay (MFD), aviseringar för ankarlarm och mer.

Quatix 7-serien har en ny ljusstark touchskärm som kompletteras av ett gränssnitt med fem knappar. Den finns i tre versioner – quatix 7, quatix 7 Sapphire och quatix 7X Solar – hela serien med avancerade marina premiumfunktioner. Nytt är att Sapphire-versionerna har en ständigt påslagen AMOLED-display som är tydligare och mer ljusstark – utan att dra på batteritiden.

Quatix 7-serien ger sömlös integrering med Garmins sjökortsplotters och annan marinelektronik. Då den är hopparad med utrustningen ombord kan du styra både autopiloten och Fusion underhållningssystem via klockan. Du kan också streama viktig information såsom vattendjup, motorns RPM, vind och anpassade data, direkt till din handled – var du än befinner dig på båten. Oavsett vad du gillar att göra på vattnet så har quatix 7 en aktivitetsprofil som passar, till exempel fiske, segling, seglingstävling, kajak, surfing och mycket mer. Dessutom finns stöd för detaljrika sjökort BlueChart g3 för att du tryggt ska kunna navigera med ökad medvetenhet.

Quatix 7 har ett batteri som varar upp till 16 dagar i smartwatchläge för Sapphire-modeller och upp till 18 dagar för standard-modeller. Solar-modellerna klarar ännu längre tid mellan laddningarna då de kan ta del av solens energi för att förlänga batteritiden och ge upp till 37 dagar i smartwatchläge eller upp till 90 dagar i batterisparläge.