10 maj, 2022

Båtklubbar firar Göta kanal 200 år med 190 km allemansrätt

Under perioden 11 till 17 juli 2022 kommer det ideella båtlivet i Skaraborg och Östergötland att uppmärksamma Göta Kanals 200-årsjubileum med aktiviteter kring friluftsliv och allemansrätten.

Allemansrätten är viktig för möjligheten att röra sig fritt i naturen och tack vare allemansrätten har vi ett fantastiskt friluftsliv i Sverige. Du kan vandra, cykla, åka båt och campa utmed Göta kanal, tack vare allemansrätten. Men med allemansrätten kommer också ansvar. Inte röra – inte förstöra är ledorden och naturligtvis; inte bryta levande växter, inte elda på fel ställe och inte campa på någons tomt.

Under parollen 190 kilometer allemansrätt ordnar fem båtklubbar från Skaraborgs och Östergötlands båtförbund aktiviteter vid sin hemmahamn under perioden 11-17 juli.

Nedan finner du det preliminära programmet för 190 km allemansrätt. Välkommen att uppleva 190 km allemansrätt!

 

12/7 kl 11-19

Årnäs Båtklubb

Tipspromenad, Sjöräddning, Polisen och Räddningstjänsten har uppvisning med utrustning och båtar. Grillning, information allemansrätten och ballonger till barnen.  Veteranbåtsföreningen deltar.

 

14/7 kl 11-19

Tåtorps Båtklubb

Grillning, tipspromenad, båtuppvisning med mera, ballonger till barnen. Veteranbåtsföreningen deltar.

 

15/7 kl 9-19

Carlsborgs Segelsällskap

Prova på segling i jollar, Katamaraner och radiostyrda segelbåtar, SUP paddling, Ribbåtsturer, Allsång på kvällen, Grillning 11-14 . Ballonger till barnen

16/7 kl 11-19

Båtvikens Hamnförening  (Karlsborg)
Gästhamnen Väster om Allsångsscen
Räddningstjänsten Karlsborg, Sjöräddningen Vadstena/Motala samt Röda Korset deltar. Föreningen medlemmar visar upp sina båtar. Tält med information allemansrätten och vattenburet friluftsliv.
Veteransbåtsföreningen medverkar. Ballonger till barnen.

 

17/7 kl 11-19

Söderköping

Informationstält kring allemansrätten, ballonger till barnen. Veteranbåtsföreningen deltar.

Aktiviteterna under 190 kilometer allemansrätt genomförs i samarbete med Skaraborgs och Östergötlands Båtförbund med stöd av Svenska Båtunionen och Svenskt Friluftsliv.