17 maj, 2022

Stor fest när Sätra Båtsällskap firade att de utsetts till ”Årets Båtklubb”

Sätra Båtsällskap i Stockholm utsågs till Årets Båtklubb 2021 av tidningen Båtliv tidigare i år. Klubben är ett föredöme inom svenskt båtliv och en värdig vinnare.

Den 11 maj var det dags för utdelning av priser från det omfattande prisbord som Båtlivs sponsorer skänker till den vinnande klubben. Båtlivs sponsoransvarige, Bo Wernlundh, var på plats i Sätra tillsammans med Lars Afzelius, ordförande i Båtlivs redaktionskommitté, och tidningens chefredaktör, Lars-Åke Redéen.

Sätra Båtsällskap fick en diger samling båttillbehör och alla sorters båtprylar till ett värde av cirka 125 000 kr. På bordet fanns allt från flera stycken GPS-plottrar till räddningsstegar, färg och vindrutetorkare. Efterfrågan verkar det inte vara något fel på, flera av klubbmedlemmarna spanade nyfiket in prisbordet…

– Vi känner både glädje och stolthet för att ha blivit utsedda till Årets Båtklubb. Det här triggar oss att jobba ännu mer för att utveckla klubben. Utmärkelsen är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb, för alla som jobbar med den här verksamhetens olika delar, säger Anders Jansson, före detta ordförande för Sätra Båtsällskap.

Sätra Båtsällskap har 200 medlemmar och bildades 1964. Klubben har haft LOVA-bidrag för ett blästringsprojekt av båtbottnar under de senaste fyra åren. Den har även en omfattande juniorverksamhet och äger egna båtar. Klubben har ett samarbete med Mälarhöjdens Scoutkår, som disponerar lokaler Sätra Båtsällskap, som även driver Sätra Varv tillsammans med Fiskarfjärdens Båtklubb.

Förutom den fina utmärkelsen och prisbordet fick klubben en vacker skylt i ädelträ, tillverkad av båtbyggaren Thore Berntsson, samt en flagga från Svenska Båtunionen. Dessa kommer att pryda sin plats vid Sätra Båtsällskaps klubbhus.

Sätra Båtsällskaps hemsida: www.satrabat.se


Tidningen Båtlivs motivering till priset:

”Sätra Båtsällskap är en komplett båtklubb och ett föredöme genom sin omfattande verksamhet. Miljöarbete, juniorer och scouter samt utbildning har utvecklats genom ett målmedvetet arbete och skapat en god stämning i klubben.”

Bildtexter: Prisutdelning hos Sätra Båtsällskap i Stockholm, som utsågs till Årets Båtklubb 2021 av tidningen Båtliv.

Anders Jansson (t. v.) är före detta ordförande för Sätra BS och numera hamnkapten. Till höger nya ordföranden, Jonas Neander.
Hamnen hos Sätra Båtsällskap.
En del av ungdomarna var med och festade på korv.
Prisbordet med båtprylar värda cirka 125 000 kr.
Sätra Båtsällskap samarbetar även med sjöscouterna.
Lars Afzelius (t. v.) och Bo Wernlundh från Båtliv.