19 maj, 2022

Eldriven daycruiser med skandinaviska linjer

Från Italien kommer denna eldrivna och helt öppna båt. Capoforte SQ240i är 7,38 m lång och har en inombordsmotor på 50 kW eller en utombordare på 3,7 kW. Båten kommer att få premiär på Boot Düsseldorf i januari 2023.

En annan modell från samma tillverkare, SX200, fick premiär vid Cannes Yachting Festival i september 2022. Den nya modellen har ingen typisk design utan påminner starkt om vissa skandinaviska eldrivna båtar som har visats de senaste åren…

SQ240i sägs innehålla den senaste teknologin. Båten är på 7,38×2,46 m och är godkänd för upp till åtta personer.

För designen svarar Christian Grande. Motoriseringen är i inombordarversionen en Molabo Iscad 50 kW elmotor och för utombordardriften är alternativet en Yamaha 3,7 kW.

Som framgår av bilderna här intill har tillverkaren lagt fokus på stora innerutrymmen. Styrkonsolen är placerad på en bänk, som är en del av det som kan användas som solbädd. Föröver finns bord och sittplatser, som också kan förvandlas till solbädd.

Info: https://www.capoforteboats.com/electric-range/sq240i/