4 juli, 2022

Lyckans Slip Marina första destinationen för superladdare för elbåtar i Sverige och Norden

Det globala marina snabbladdningsnätverket Aqua superPower har gjort den första installationen i Sverige och Skandinavien på Lyckans Slip Marina på Västkusten. Lyckans Slip vill visa vägen med bästa praxis för ett hållbart marint båtliv genom att göra Aqua superPowers snabbladdning för elbåtar tillgänglig för sina kunder.

Installationen av den nya Aqua superladdaren speglar Lyckans Slips bredare miljöarbete som landets och regionens mest framsynta och progressiva marina. Tidigare i år välkomnade Lyckans Slip Brandt Båt med ett eget kundcenter på plats, som säljer och servar ett antal båtmärken, bland annat svenskbyggda elbåtarna X Shore och Strana.

– Vi har alltid strävat efter att ligga i framkant i miljöarbetet och beslutet att bli först i Sverige med att ansluta sig till Aqua superPowers snabbladdarnätverk är en del i detta, förklarar Conny Holmberg, marinachef för Lyckans Slip.

– Jag vill att Lyckans Slip ska ligga långt före den förväntade ökningen av ett rent elektrifierat båtliv. Med över 70 båtbyggare av elbåtar med drift finns det ett växande och snabbt utvecklande utbud av modeller för båtälskare att utforska. Vår nya Aqua 75 DC snabbladdare gör att elbåtens batteri kan ladda och återfå sin autonomi på 20–90 minuter.

– Våra elbåtskunder vill njuta av vår vackra skärgård på samma sätt som de är vana vid men på ett mer hållbart sätt. Även om långsam laddning vid din brygga är tillräcklig för de flesta dagsturer, möjliggör snabbladdning längre resor och utövande av vattensporter, säger Leo Ekbom, medgrundare och marknadschef på Brandt Båt.

– Vi ser framför oss en fullt utbyggd marin snabbladdningskorridor längs den svenska västkusten. Med början med Lyckans Slip som det första laddningsnavet för Aqua-nätverket, för att hjälpa till att driva övergången till rent båtliv utan utsläpp.

Aqua superPower gör det möjligt för marinor och platser vid vattnet att dra nytta av övergången till elbåt utan någon förskottskostnad. Genom att installera den nya helt uppkopplade marina snabbladdaren Aqua 75 blir Lyckans Slip en destination för alla elbåtsanvändare, vilket genererar ökat antal besökare och en långsiktig intäktsström. Aquas hårdvara är speciellt utvald för att klara utmaningarna i den marina miljön. Aqua superPower-nätverket är tillgängligt för båtanvändare via Aqua Secure-appen eller RFID-kort, vilket gör det möjligt för användare att se en karta som visar laddaralternativ, erbjuder navigationshjälpmedel och hanterar laddningssessioner.

Aqua superPower är det första företaget som designar och installerar ett globalt marint snabbladdningsnätverk. Aqua-teamet har lång och framgångsrik erfarenhet av att distribuera laddningsinfrastruktur för elfordon och överför nu denna kunskap till den marina sektorn. Företaget rullar ut sitt nätverk av marina snabbladdare med installationer längs Cote d’Azur, den italienska rivieran, Venedig, Spanien, Storbritannien, samt expanderar till Kanada och USA. Ytterligare 150 laddare planeras att läggas till i nätverket nästa år, med betydande utbyggnadstillväxt därefter.

Info: www.lyckansslip.se

Info: www.aqua-superpower.com