5 juli, 2022

Marell Boats säljer fem M12 RIB till den norska polismyndigheten

Marell Boats har fått ett kontrakt på fem snabba patrullbåtar till den norska polismyndigheten. Båtarna ska levereras under tredje kvartalet i år fram till första kvartalet 2023 till fem olika platser i Norge.

Båtmodellen är M12 RIB och den allra senaste från den svenska båttillverkaren Marell Boats. Företaget har som mål att ytterligare utöka sitt modellprogram med båtar för myndigheter.

M12 RIB är designad som en modern och snabb patrullbåt, konstruerad i lättviktsmaterial som samtidigt är mycket starka med ett skrov i bränsleeffektivt aluminium. Kombinationen av en central förarplats och en båt helt utan planingströskel ger föraren full kontroll och 360 graders sikt vid alla farter och under alla förhållanden.

Den nya modellen baseras på Marells framgångsrika och beprövade M15 plattform, som belönades med ”Interceptor of the year” av tidskriften Baird både 2019 och 2020. M15 plattformen har också utsetts till patrullbåt av sjöpolisen i Stockholm och som brandbekämpningsbåt av Storstockholms brandförsvar. Den går även som sightseeingbåt hos Hurtigruten Svalbard.

– Det här är en av de bästa båtar vi har byggt för high-performance. Med Marell M12 RIB introducerar vi en ny modell av patrullbåtar för myndigheter över hela världen. Vi är förväntansfulla över vårt nära samarbete med den norska polisen, säger Patrik Söderholm, grundare och vd för Marell Boats.

Dessa mellanstora patrullbåtar ska användas av den norska polisen för bland annat patrullering och övervakning. Varje båt får en kapacitet på tio personer plus utrustning.

Överbyggnaden är tillverkad i vakuuminjicerad glasfiberarmerad plast för att reducera vikt och isolera båten för både kyla och värme.

M12 RIB utrustas med dubbla motorer inklusive den nya Mercury 600 hk V12 Verado, som ger höga prestanda över hela fartregistret. Motorerna ger kapacitet för farter över 55 knop.