18 augusti, 2022

190 km Allemansrätt – aktivitet blev en succé för båtklubbarna i Skaraborgs och Östergötlands Båtförbund

Det blev en riktig succé för aktiviteten 190 km allemansrätt som skett i samarbete med båtklubbarna i Skaraborgs Båtförbund och Östergötlands Båtförbund.

Aktivitetsveckan började i Årnäs Götene Kommun 12 juli, där båtklubben bjöd över 200 personer på underhållning och tävlingar. Besökarna kunde förtära våfflor med grädde och sylt, som trots 28-gradig värme sålde som smör i solsken.

Sjöräddningen fanns på plats och gav både information om allemansrätt och sjöräddning.

Tåtorps Båtklubb fortsatte torsdagen 14 juli med loppis, båtutställning, tipspromenad och båtturer för de dryga 200 besökare. Det var varmt och soligt väder även här

Dagen därpå var det dags för Carlsborgs Segelsällskap som värd för aktiviteten. Där kunde besökarna se jollesegling med mera och klubben bjöd alla besökare, drygt 230 personer, på hamburgare. Det var mycket folk i det speciella tältet för allemansrätt trots stor konkurrens från Karlsborgs Allsångskväll.

Lördagen 16 juli var det dags för Båtvikens hamnförening (Karlsborg) som trots mycket blåsigt väder hade besök av dryga 200 personer, De delade ut ballonger till barnen, vilket var ett populärt inslag och alla kunde besöka sjöräddningen. Här var Friluftsfrämjandet på besök och gav besökarna prova på havskajaker. Allemansrätt Quiz var också ett populärt inslag.

Aktivitetsveckan avslutades med Söderköpings Båtklubb som värd söndagen 17 juli. På plats fanns många turister från bland annat Tyskland, de var mycket intresserad av den svenska Allemansrätten. Klubben bjöd på kaffe och även här var Allemansrätt Quiz ett populärt inslag.

Text: Bo Christer Bofeldt, Projektledare

Bildtext: Båtklubbarnas samarbete kring 190 km Allemansrätt vid Göta kanal blev en succé.


Tåtorps Båtklubb var med och informerade om 190 km Allemansrätt. På bilden några av medlemmarna. Fr. v. Göran Wallroth, Gullvi Wallroth och Allan Jakobsson.