18 augusti, 2022

Karlshamn Boat Show – första större båtmässan öppnar i helgen

För första gången sedan 2019 öppnar Karlshamn Boat Show sina portar igen 19–21 augusti. Det är den största flytande båtmässan i sydöstra Sverige och bland nyheterna märks Mercurys mäktiga V12-utombordare.

Karlshamn Boat Show blev en stor succé 2019 med över 8 000 besökare. När mässan nu kommer tillbaka finns över 50 utställare och 100 båtar på plats i sjön.

– Det är andra gången som vi arrangerar Karlshamn Boat Show, det kommer att bli tre fantastiska båtdagar med utställare i sjön och på land. Det blir vernissage och konstutställning i det gamla varvet, matupplevelser, musik och spännande marina upplevelser för hela familjen, säger Conny Nilsson som är med och arrangerar Karlshamn Boat Show.

– Väggahamnen bjuder på ett myller av utställare på land och vatten. Vi har många nya idéer och samarbeten på gång med bland annat musikunderhållning, matupplevelser och konstutställningar.

Fullspäckat program

Båtmässan startar kl. 10.00 fredagen 19 augusti. Per-Ola Mattsson, ordförande i Karlshamns kommunstyrelse, inviger båtfesten med pompa och ståt kl. 11.30.

– Det blir paneldebatt och nätverkslunch kl. 12.00. Temat för i år är ”Så lyfter vi skärgården” och flera intressanta personer kommer att medverka, bland andra Johan Andersson från Mellby Gård, säger Conny Nilsson.

– I år satsar vi även på livemusik inne på mässområdet med bland andra Calles Kompband och Dan Hylander. Kapten Mat – en av Sveriges ledande matinspiratör och influencer inom ”outdoor cooking” – kommer hit och smashar burgare på bryggan.

Info: https://karlshamnboatshow.se/