1 september, 2022

SM-guld till Stenungsunds segelsällskap

Helgen 26–28 augusti seglades SM i C55 och CB66 racer i Stenungsund. Seglingarna startade i lätt och fint väder på fredagen, endast en segling genomfördes. Under lördagen kom både regn och vind. Fyra seglingar kunde genomföras i C55 och sex seglingar i CB66 racer i relativt lätt vind.

Efter dag 1 var hemmaseglarna Oskarsson/Oskarsson/Johansson i topp i C55 med samma poäng som tidigare SM vinnare Hurtig/Boberg och Johansson/Johansson från Göteborg resp. Skanör.

Spännande seglingar på söndagen i betydligt friskare vind och mycket jämnt i toppen. Inför sista seglingen var det helt jämnt med topp båtarna åter på samma poäng. Skanörbåten med bröderna Johansson tog kommandot första kryssen, tätt följt av Hurtig/Boberg och Stenungsundsbåten, men på sista kryssen visade juniorerna i Stenungsundsbåten att det gäller att orka hänga ordentligt för att vinna och lyckades kliva före och hålla ledningen i mål på den byiga hårda länsen. SM guld till Stenungsund och Oskarsson/Oskarsson/Johansson.

 

– Jag fick förmånen att segla med min dotter och hennes jollekompis i C55 klubbbåten ”Almölivs”. Vi var klart yngsta besättning trots att jag drog upp medelåldern och med de kämpande juniorerna ombord lyckades vi knipa SM-guldet, säger Stenungsundseglaren Hans Oskarsson.

I CB-66 klassen vann danska båten med besättning Casparij/Mörup-Petersen/Andreasen, Halmstadseglarna Hellekant 2:a och Gyllander/Brunlid/Mohn från Barsebäck blev 3:a.*

Resultat C55

Regatta 1 och SM 1: Hans Oskarsson, Elin Oskarsson och Olivia Johansson

Regatta 2 och SM 2: Oscar Johansson och Hugo Johansson

Regatta 3 och SM 3: Tomas Hurtig och Fredrik Boberg

Resultat CB 66 Racer

Regatta 1: Michael Casparij, Simon Mörup-Petersen och Ulrik Andreasen, Danmark

Regatta 2 och SM1, Christoffer Hellekant, Anders Hellekant och Anders Johansson

Regatta 3 och SM2, Fredrik Gyllander, Johan Brunlid och Daniel Mohn

Regatta 4 och SM3, Carl Sylvan, Olov Langenius och Marcus Anjemark

* I klassen CB 66 Racer vanns regattan av en besättning från Danmark, därav att resultaten från SM och regattan skiljer sig.

SM-seglingarna i CB66 Racer och C55 arrangerades av Stenungsunds segelsällskap.

De kompletta resultaten finns här: https://www.sailarena.com/…/stss/sm-c55–cb66-racer-2022/