5 september, 2022

Helektrisk runabout på 27 fot från Riva Yachts

Ferretti Group har haft en privat förhandsvisning vid Monaco Yacht Club, där de visade Riva El-Iseo, märkets första helt eldrivna runabout. Den är en kombination av traditionellt hantverk, avancerad teknologi och nytänkande.

För Riva är 2022 speciellt. Varumärket fyller 180 år och enligt ägaren, Ferretti Group, har de en rad nyheter på väg. Den eldrivna båten är ett led i detta, där Riva vill visa att även de satsar på långsiktighet.

– El-Iseo är ett nytt och fantastiskt kapitel i Rivas historia, som kombinerar hantverk och den senaste tekniken med en stil som aldrig blir omodern, säger Ferretti Group vd Alberto Galassi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Projektet El-Iseo är extremt viktigt för oss och därför valde vi att förhandsvisa båten i Monaco Yacht Club. Det är en naturlig plats där kampen för miljövänliga lösningar har stått i centrum i många år.

El-Iseo är en helt elektrisk version av Iseo, en mångsidig och modernt designad 27-fots runabout. Motoriseringen är en Parker GVM310 helelektrisk drivlina.

Själva elmotorn kommer från Parker Hannifin, en ledande amerikansk tillverkare som även står för styrtekniken. Motorns effekt är 250 kW med en peakeffekt på 300 kW. Det ska ge Rivan en marschfart på 25 knop och en toppfart på 40 knop med en acceleration som typiskt för elmotorer är mycket bättre än för båtar med förbränningsmotorer.

Info: www.riva-yacht.com