5 september, 2022

Team Marin arrangerar en renodlad workboat-mässa vid Wasahamnen

Den 16–18 september är det dags för Work Boat Mässan vid Wasahamnen på Djurgården. Ett helt nytt forum för proffs och privatpersoner som älskar den kraftfulla kombinationen av havet och arbetsbåtar.

Det handlar givetvis om precision och kraft, men lika mycket om att skapa ett tryggt och hållbart marint liv för människor, hav och sjöar. Det är lätt att imponeras av arbetsbåtar. Det kraftfulla och explosiva. De innovativa formerna, materialvalen och att inget någonsin lämnas åt slumpen. Det här är båtar som med högsta precision har skapats för att på ett säkert sätt bli ett med vattnet. De kämpar aldrig emot utan drar i stället nytta av havets naturliga krafter. Allt för att röra sig framåt och vidare.

– Work Boat Mässan passar alla som vill knyta intressanta kontakter och göra de bästa affärerna. Tanken bakom Work Boat Mässan föddes från att vi på Team Marin saknade en kontaktyta mellan varv, tillverkare och yrkesskeppare. Därför skapar vi nu ett helt nytt forum där företag och kunder kan nätverka, skapa kontakter och göra affärer sinsemellan. Givetvis så kommer det även att finnas ett stort intresse från privatpersonen som är i behov av rejälare båtar och smart utrustning, säger Jens Johansson, VD på Team Marin.

Utöver arbetsbåtar och utställningar kommer det dagligen hållas en mängd olika seminarier. Det är namnkunniga personer och företag som står bakom talarstolen. Runt om och på mässområdet vid Wasahamnen finns det restauranger och caféer. På fredag och lördag mellan klockan 17 till 19 är det mingel för alla besökare på mässområdet.

Vad är work boats?

Work boats, eller arbetsbåtar, är båtar som används för yrkesbruk, fiske, persontransporter, dykeri, entreprenadarbeten, sjömätning, assistansservice, lotstjänster, bogsering och blåljusenheter. Men idag är de även mycket populära bland privatpersonen som är i behov av rejälare båtar för att till exempel ta sig till sitt hus året om.