29 september, 2022

Djärvare och fräckare Brabus Shadow 900 Black Ops Signature Edition

Brabus och Axopar utvecklar sitt samarbete med nya Shadow 900 Black Ops Signature Edition, som hade världspremiär vid Cannes Yachting Festival 2022. Båtmodellen är både djärvare och fräckare än föregångarna.

Det här är den allra senaste utvecklingen som kommer ur samarbetet mellan båtföretaget Axopar Boats från Finland och tyska Brabus Marine, som är en del av bilförädlingsföretaget Brabus.

Den nya modellen Brabus Marine Shadow 900 Black Ops series är ännu mörkare i färgsättningen än tidigare. Båtmodellen finns med både Sun-Top och Spyder modeller samt en lång rad tillval.

Lackeringen är en del av den förädling som görs av Brabus. Axopar har tidigare uppgett att endast lackeringen av en Brabusbåt kostar lika mycket som en standard Axopar. Den här båten har dessutom yttre symboler i form av krom och logotyper.

En speciell del av den nya modellen är ”Sun Lounge”, som nu är standard på alla Brabus Shadow 900 modeller med komfortabla och sociala ytor samt soldäck. Båten har även nya LED sökarlyktor, svarta motorkåpor med grå eller röda detaljer, individuell klädsel, nya fenderhållare med mera.

Båten är försedd med dubbelmontage Mercury Marine 450R 4,6-liters V8 Four Stroke racingmotorer. De ger tillsammans 900 hk och mycket goda prestanda till båten som har ett mycket bra vikt-effekt-förhållande.

Elektroniken kommer från Simrad, som har ett djupgående samarbete med Axopar och Brabus Marine. Den här modellen har ett uppdaterat system med dubbla multifunktionsskärmar och ”Glass Helm Information Display” med ett Brabus användarinterface med G-shockinformation.

Brabus Shadow 900 Black Ops Signature Edition XC Cross-Cabin modellen, som premiärvisades i Cannes, har en toppfart på 55+ knop.

Fakta

Längd:                       11,73 m

Bredd:                        3,35 m

Djup:                          0,85 m

Vikt:                           4 100 kg

Bränsle:                     730 liter

Motorer:                     2×450 hk Mercury

Skrov:                        tvåstegat 20 grader V

Info:                           www.brabusmarine.com