6 oktober, 2022

Nytt flaggskepp från Nordkapp – Noblesse 830

Nordkapp från Norge har lanserat ett nytt flaggskepp i sin serie med daycruisers – Noblesse 830. Den här modellen är en helt ny båt med flera egenskaper som Nordkapp tidigare inte har haft i sin portfölj av daycruiserbåtar.

Nordkapp har de senaste åren stått för en rad uppmärksammade båtmodeller. Inte minst en rad fina daycruisers och toppmodellen i coupéserien, Gran Coupe 905 som numera finns i en specialversion med en Mercury V12 på 600 hk.

Med Noblesse 830 har Nordkapp för första gången i sin Noblesse serie introducerat både separat toalettutrymme och stickkabin. Kombinerat med längden på 8,3 meter (27 fot) gör detta båten särskilt lämpad för längre turer och övernattningar. Båten har 4–6 komfortabla övernattningsplatser med ger där rum för både familj och vänner.

Utvecklingschefen i Frydenbø Boats (som producerar och säljer Nordkapp) Ronny Antonsen, berättar följande om Noblesse 830:

– Tanken med den här båten var att ta fram det bästa från Nordkapps köregenskaper i skrovet och sätta ihop det med en toppmodern daycruiser, där gott om plats och smarta lösningar är i fokus. Det har alltid varit en krävande process, där dom låga och tuffa linjerna skall matcha med båtens längd och inte minst att skrovet fortsatt skall vara med hög prestanda och trygghet.

– Det var också i fokus när vi tog fram Gran Coupe 905 och hos Noblesse 830 känner jag att vi har träffat bra i alla anpassningar för att få en sportig och rymlig daycruiser, säger han.

Noblesse 830 kan levereras med både singel och dubbel motorinstallation utombordare från Mercury. Noblesse 830 är klar för leverans från 2023 säsongen.

Mer information om priser, utrustning och fakta finns på www.nordkapp-boats.com

Nordkapp har producerat båtar sedan 1966 och är en del av Frydenbø Marine Nordkapp har en modellserie bestående av RIB, Styrpulpet, Daycruiser, Bowrider och Hyttbåt. Samtliga båtar produceras hos Frydenbø Boats Production i Augustow Polen.

Fakta Noblesse 830

Längd:                                 8,30 m

Bredd:                                 2,92 m

Vikt:                                     2 100 kg

Bränsle:                              340 liter

Vatten:                                45 liter

Hålltank:                             45 liter

Personer:                            8

Motor:                                  max 500 hk

Info:                                     https://www.frydenbo-marine.com/