31 oktober, 2022

KGK Motor ny distributör för ePropulsion elektriska båtmotorer

KGK Motor blir ny distributör för ePropulsion på den svenska marinmarknaden. ePropulsion har ett brett program av elektriska båtmotorer, i dagsläget utombordare och podmotorer mellan 1 och 6 kW. Motorer som lämpar sig väl på dingen och den lilla fiskeekan, men även som hjälpmotor på segelbåten. Spirit är den lilla portabla utombordaren med integrerat batteri medan de större Navy-modellerna drivs med batteri installerat i båten.

Pressmeddelande:

– Omställning till ett mer hållbart båtliv är redan igång och KGK Motor ska vara en betydande aktör i den omställningen. Därför är jag mycket nöjd över att vi nu har skrivit avtal med ePropulsion och att vi nu är distributör för dem på den svenska marinmarknaden. Vi ser stor potential i ePropulsion som redan nu är en ledande tillverkare av elektriska båtmotorer, säger Lasse Johansson, affärsenhetschef för den marina delen på KGK Motor AB.

 

EVO är samlingsnamn för ePropulsions motorer som erbjuder full flexibilitet, man väljer storlek på motor och batteri och om man vill använda rorkult eller separat reglage för montering med rattstyrning. EVO är också det självklara valet för seglaren eftersom de erbjuder regenerering av energi till batteriet när man seglar. ePropulsion har egna batterier på 40Ah, 80Ah respektive 175Ah.

ePropulsion lanserade tidigare i år en elektisk inombordsmotor, H100, lämplig till större motor- och segelbåtar upp till ett deplacement på 200 ton med effekterna 60 kW, 85 kW, 100 kW respektive 140 kW. Denna lansering följs senare av tre inombordsmotorer i de lägre effektklasserna. Motorn är mycket kompakt och modulärt uppbyggd för flexibilitet avseende olika effekter och räckvidd.

– Vi är glada över att tillkännage vårt nya partnerskap med KGK Motor AB i Sverige, en viktig marknad för ePropulsion och ett område där vi ser en stor potential för tillväxt med ett ökande antal båtägare som konverterar till elektriska utombordare. Våra produkter är kända för att vara av hög kvalitet, tysta, miljövänliga och med lågt underhåll. Vi är glada över att välkomna teamet till vårt distributörsnätverk och erbjuda våra produkter till denna marknad, säger Danny Tao, Co-founder och CEO på ePropulsion.