4 november, 2022

Båtlivspodden avsnitt 14 – Vraken under ytan

Kände du till regalskeppet Äpplets existens innan dess vrak hittades för några veckor sedan? Vi får erkänna att våra kunskaper var, minst sagt, bristfälliga. Det råder vi bot på i veckans avsnitt när vi åker till Vrak – Museum of Wrecks, för att prata med marinarkeologerna Jim och Patrik. På Vrak får vi inte bara lära oss om Äpplet, vi pratar också om modern teknik och gamla skatter. Vi får en gedigen lektion i detektivarbete under ytan och varför det finns så många välbevarade vrak i Östersjön.

Lars-Åke befinner sig i Florida och rapporterar från världens största båtmässa – inte så otippat att den är i USA – och kan än en gång konstatera att storleken har betydelse. Han drar paralleller mellan den amerikanska och skandinaviska båtmarknaden, reflekterar kring båtindustrin i stort och bjuder på insiktsfull trendspaning.

Nu dyker vi!

Programledare: Hanna Hellberg
Bisittare: Lars-Åke Redéen
Gäster: Jim Hansson & Patrik Höglund
Producent/Ljud: Tina Jacobsson

Du hittar podden på pod.batliv.se, Spotify eller iTunes.