3 januari, 2023

Ny generation smart båtlarm med larm och övervakning

YS Pro är nästa generation larm och övervakning av båtar från företaget Yacht Sentinel.

– Systemet kommunicerar med en app i telefonen med båten ombord och på distans, berättar Martin Wikman från Zomson som representerar Yacht Sentinel i Norden.

YS Pro ansluter till 3- och 4G i över hundra länder och har trådlösa sensorer för till exempel rörelse-, luck- och rörelsesensor, med den öppna standarden Zigbee 3.0. Vid händelser får användaren notiser i telefonen.

YS Pro har inbyggd WiFi router, vilket gör inte minst barnen glada då de får bra Internet ombord. Via WiFi kan man också ansluta övervakningskameror. Det går också att ansluta via NMEA2000 för att få till exempel motordata samt båtens instrument till appen i telefonen. YS Pro kan också ansluta Modbus, vilket ger möjlighet att få data från båtens elsystem till appen i telefonen. Från Ethernetporten kan man bygga datanätverk ombord.

För enklare konfigurering och möjlighet att se data utan app finns en inbyggd dataskärm på YS Pro.

Info: www.zomson.com