13 januari, 2023

Dags för världens största båtmässa inomhus – 1 500 utställare från 68 länder

Den 21 januari öppnar den 54:e upplagan av Boot Düsseldorf, världens största inomhus båtmässa. Portarna till de 16 utställningshallarna öppnas då och en enorm mängd båtar och tillbehör från hela världen visas. Mässan är öppen till och med 29 januari.

Totalt medverkar cirka 1 500 utställare från 68 länder, från Australien till Cypern. Det nordiska och inte minst svenska deltagandet är som vanligt stort med båtmärken som Nimbus, Hallberg-Rassy, Swan, Baltic Yachts och inte minst Axopar som har blivit ett av de verkliga dragplåstren.

På mässan finns inte bara båtar, tillbehör och olika tjänster. En actionpool 60 meter lång och 20 meter bred finns i Hall 17 för vindsurfing, vingfoliering och wakeboard. På grund av den stora mängden vatten i poolen – den rymmer 1,2 miljoner liter vatten – är dess väggar förstärkta runt om med 135 återanvändbara betongblock.

Seglarskolan i Hall 15 har varit en populär attraktion för unga seglarnybörjare sedan 1970-talet. Det finns en pool och vindmaskiner för detta också, som ger den nödvändiga vinden för segling. Seglingsområdet rymmer 200 000 liter vatten och mäter 25 meter på längden och 10 meter på bredden.

En publikdragare sedan många år är också paddlingsbanan på World of Paddling i hall 14. Här sträcker sig en 100 meter lång flodbana genom en kanadensisk miljö med två sjöar och är fylld med 140 000 liter vatten.

Det nya hopptornet har premiär i hall 12. Det är byggt i plexiglas och stål och har en diameter på åtta meter och en höjd på fyra meter. Här får erfarna dykare med licens gå i vattnet och även prova på dykning. Nybörjare kan också använda poolen.

Biljetter till boot Düsseldorf 2023 finns tillgängliga på www.boot.com och kostar 19,00 Euro.

Här finns utställarnas presentationer av nya produkter: https://www.boot.com/en/Press/Overview/Exhibitor_Press_Releases

Info: www.boot.com