24 januari, 2023

Ny upplevelse på svensk eldriven surfbräda

Jetboarding innebär en helt ny upplevelse på sjön, särskilt jämfört med traditionella båtar. Det är en eldriven surfbräda som drivs av en vattenjet. Man behöver inte ha surfat tidigare för att kunna njuta fullt ut av brädan. De flesta står upp och kör efter några minuter.

Det svenska företaget Radinn är en världsledande tillverkare av jetboards. Bolaget startade i Malmö 2013 och säljer idag sina jetboards till över 87 länder. Deras batteridrivna surfbrädor med jetmotor gör att man kan upptäcka vilket vattendrag som helst på ett helt nytt sätt.

Radinn, som grundades i Malmö 2013, har tre brädmodeller att välja mellan. Deras jetboard bygger på avancerad batteriteknologi. Företagets brädmodell Freeride hade huvudrollen i indierockbandet Imagine Dragons musikvideo Sharks, inspelad i Las Vegas, där de körde i Bellagiofontänen på The Strip.

Radinn tillverkar och säljer tre olika typer av jetboards: Freeride, the Carve och X-Sport i olika färger. Produktionen sker vid en fabrik i Gdańsk i Polen.

 

Bildtexter: Jetboarding är ett helt nytt sätt att vara på sjön.


Eldriven surfbräda från Radinn.