27 januari, 2023

Nimbus W11 – weekendcruiser i toppklass

Nimbus utökar sin WTC-serie med en toppmodell. W11 är en stor weekendcruiser med gott om plats för vänner och familj i en modern båt med goda prestanda.

W11 är en vidareutveckling av lillasyster W9, men tack vare sin storlek designad med mer utrymme och fler funktioner ombord. Bland annat märks en loungedel i aktern med justerbara sittplatser, gyrostabilisering, gott om förvaring och stora däcksutrymmen.

Båten är byggd med funktionell skandinavisk design enligt Nimbus-traditionen för att säkerställa bästa komfort och upplevelse. Den har också den prisbelönta Nimbuslösningen med breda gångbord (skarndäck) som ger gott om utrymme samt enkel och säker förflyttning på däck.

Interiören och sittarrangemanget är speciellt utformade för sociala aktiviteter och underhållning. Här finns stora sociala ytor finns där du kan umgås med vänner eller familj, koppla av, eller njuta av solen på antingen fördäck eller på akterdäck. W11 innehåller också nya funktioner som nedfällbara sidobalkonger för extra utrymme och flexibilitet vid ankring och en hydraulisk badplattform (tillval) som sträcker sig akter om motorerna.

Sittbrunnen på W11 ger ett bra skydd med en stor vindruta och sittplatser för tre. Den öppna standardbåten är utrustad med en targabåge, men en stor elektrisk soltopp som liknar toppen på T11 kan läggas till.

Under däck finns plats för fyra personer att övernatta bekvämt i två rymliga kojer och ett rymligt badrum med toalett och dusch.

Båtens hjärta finns i dess lounge. Detta är ett extra rymligt och multifunktionellt umgängesutrymme som enkelt kan anpassas för cruising, solbad, simning, underhållning, lunch och middag eller en lugn eftermiddag med läsning.

Båten är byggd på samma välbalanserade stegade skrov som T11 och C11 med beprövade stora höghastighetsegenskaper i kombination med låg planeringströskel. W11 är utrustad med två Mercury V10 utombordsmotorer på 2 x 300 hk eller 2 x 400 hk. Hastigheten ligger mellan 20 och 40+ knop.

Nimbus W11 kan beställas under våren 2023 och leveranser startar hösten 2023.

Fakta Nimbus W11

Längd:                                 12,40 m

Bredd:                                 3,46 m

Vikt:                                     5 600 kg med 300 hk motor

Djup:                                    0,9m

Bränsle:                              850 liter

Vatten:                                135 liter

Hålltank:                             80 liter

CE-klass:                            B10, C12

Kojer:                                   4 (2+2)

Fart:                                     40+ knop

Info:                                     www.nimbus.se