3 februari, 2023

Dags för Båtmässan i Göteborg – 200 utställare med över 300 båtar

Efter tre års uppehåll fylls åter mässhallarna på Svenska Mässan i Göteborg när Båtmässan flyttar in. På lördag öppnas portarna för alla båtintresserade som vill provköra sommaren. 200 utställare med över 300 båtar, 65 programpunkter i seminarieprogrammet och en mängd aktiviteter kommer att möta besökarna.

Båtmässan i Göteborg anses av många vara starten på båtsäsongen. Intresset för båtlivet ökade kraftigt under pandemin och årets Båtmässan blir en intressant temperaturmätare.

– Visst påverkas branschen av osäkerheten i världsekonomin, men man ska komma ihåg att båtintresset ökade kraftigt under pandemin. Då var det trängsel på vattnet med många nya utövare. Utställarna på årets mässa satsar stort och det är helt klart att Båtmässan i Göteborg är ett viktigt tillfälle att träffa båtintresserade för att gemensamt starta båtsäsongen och försäljningsåret. Det kommer att bli en fantastisk mässa. Känns härligt att vara tillbaka med kraft efter det långa uppehållet, säger Jacob Ryder, affärsansvarig på Båtmässan.

Skvader Media – Photographers: Johanna Herbst & Rickard Olausson

Båtlivets gröna omställning

Ett av Båtmässan intressanta initiativ är halvdagsseminariet Framtidens fritidsbåtshamn med seminarier och panelsamtal om vad som händer inom båtlivets elektrifiering. Laddstationer, fortsatt utveckling och tillgängligt drivmedel står på agendan.

Tid: 8 februari kl 8:30–12:00. Detta är en del av Båtmässans fackprogram och öppet för bransch och media.

Läs mer »

Premiärtätt 2023!

Båtmässan i Göteborg är först ut av de skandinaviska båtmässorna och har därför ovanligt många premiärer på nya båtar. Totalt blir det på ca 30 världs- eller Skandinavienpremiärer. Direkt från världspremiären på mässan i Düsseldorf kommer Sargo 45 och Aquador 250 HT som visas för första gången i Skandinavien. Göteborgsföretaget Järnbröderna har världspremiär på IRON 827 Coupé, en helt ny kupébåt.

Båtmässans experter

Nytt för året är Båtmässans experter, ett experttorg där besökarna kan ställa frågor och få rådgivning av sakkunniga experter inom olika tillbehörsområden.

– Experttorget har tillkommit efter behov och önskemål från våra besökare. Där kan alla – van såväl som nybliven – båtägare få svar på sina frågor. En service till våra besökare för att främja båtlivet, säger Jacob Ryder.

Mängder av aktiviteter för stora och små

  • Prova-på-pool på 275 m2 – testa allt från kajaker till gummibåtar och SUP-brädor
  • Dykpoolen – comeback på mässan! Gör ditt provdyk med hjälp av erfarna instruktörer.
  • Surfsimulatorn – testa surfing utan att bli blöt.
  • Klassiska båtar, för alla som älskar träbåtar och tändkulemotorns ljud.
  • Sportfiskesimulator där man får känna på hur det känns när de riktigt stora fiskarna nappar.
  • Piratlandet där Båtmässans allra yngsta besökare bygger egna skepp.
  • Restaurang Beach Club – huvudservering med strandtema.
  • SUP-yoga med Maria Cerboni.

Välfyllt seminarieprogram

Båtmässan 2023 bjuder på ett fullspäckat scenprogram med smak av hav, sommar och båtliv. Närmare 100 spännande profiler medverkar på scen:

Musikern Stefan Andersson vars hjärta bankar för Marstrand.

De prisade miljöhjältarna i CleanSea som samlat in 28 000 kg plast längs Västkusten.

Seglarikonen Sven Yrvind83 år ung. Han var den första svensk som ensam rundade Kap Horn i en knappt sex meter lång båt. På Båtmässan berättar han om sin nya båt, lika kort, som han tänker segla nonstop från Irlands sydspets till Nya Zeeland och tillbaka igen.

Läs mer om Båtmässans scenprogram här »