11 februari, 2023

Magonis elbåtar lanseras på den svenska marknaden

I samarbete med Next Generation Marine AB lanseras Magonis elbåtar på den svenska marknaden. Next Generation Marine blir exklusiv importör av Magonis produktlinje av båtar.

Magonis Boats som är marknadsledande i sitt segment är ett Barcelonabaserat företag som tillverkar båtar med 100 procent eldrift. Den första modellen på den svenska marknaden blir Wave e-550, en båt som lämpar sig bra både för sol och bad och vattensport men även som ett helt fossilfritt transportmedel till sjöss.

– Vi är väldigt stolta att få påbörja samarbetet med Magonis. Inte bara passar båten väldigt bra i våra svenska vatten så är det extra roligt att få bidra med ett mer hållbart marint alternativ, säger Jesper Bjarnhagen, vd på Next Generation Marine.

Next Generation Marine AB startades under 2022 med målet att kunna erbjuda den skandinaviska marknaden den allra senaste tekniken inom marint friluftsliv.

Magonis Wave e-550 hade premiär på båtmässan i Barcelona 2021. Båten byggs vid ett italienskt-spanskt varv. Det är en kompakt båt på endast 5,5 m. Drivenheten är en Torqeedo Mag Power elektrisk utombordsmotor med effekter på 4–30 kW.

Foto: Andrea Muscatello.

Förutom en ovanligt framträdande främre utbyggnad à la peke känns båten igen på sin kantiga design. På endast 5,50×1,98 m har båten dock allt det som behövs för en enkel dagsutflykt. Djupgåendet är endast 0,30 m.

Enligt tillverkaren är toppfarten för denna dagstursbåt max 22 knop medan räckvidden anges till tolv timmar. Båtens vikt är endast 335 kg tack vare tillverkning med vakuuminjicering.

Fakta Wave e-550

Längd:                                 5,50 m

Bredd:                                 1,98 m

Djup:                                    0,30 m

Personer:                            6

CE-klass:                            C

Elmotorer:                           Torqeedo Cruise 4.0 RL, Torqeedo Cruise 10.0 RL,

MAG Power 18.0 RL eller MAG Power 30.0 RL

Info:                                     www.nextgenerationmarine.se