11 februari, 2023

Bra start för båtmässan i Helsingfors

Båtmässan i Helsingfors startade på fredagen med närmare 5 000 besökare. På mässan visas cirka 400 båtar, varav ett antal premiär för Finland.

Det är som alltid gott om inhemska båtproducenter på plats i Helsingfors. Flera av dem har produktion i Finland, men de allra största har huvudkontor i landet men tillverkningen flyttad framför allt till Polen. Det gäller till exempel stora tillverkare som Axopar, Brabus Marine, XO och Saxdor.

Tyngdpunkten på mässan ligger på motorbåtar i alla storlekar. Endast tre större segelbåtar på över 9 m längd visas. En anledning kan vara att segelbåtsförsäljningen i Finland i flera år legat på under 20 båtar per år.

Intresset för motorbåtar är desto större och Finland har i många år varit ett av de ledande länderna för tillverkning av motorbåtar i alla storlekar. Buster, Yamarin, Cross, Acopar, Saxdor och AMT är några exempel. Targa Boats från Botnia Marin är ett exempel på stora motorbåtar för en exklusiv publik.

Info om mässan: https://vene.messukeskus.com/?lang=sv