13 februari, 2023

Båtmässan i Göteborg tillbaka med härlig stämning

Efter långa tre år var Båtmässan äntligen tillbaka. Trots lågkonjunktur och tuffa tider slöt tiotusentals besökare upp för att titta på vackra båtar och drömma om sommar, sol och vattenliv. – Det går inte att ta miste på glädjen, vi märker att mässan varit efterlängtad, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan.

När Båtmässan 2023 stängde söndagen 12 februari efter nio intensiva dagar på Svenska Mässan kunde mässteamet andas ut:

– I ovissa tider är Båtmässan en temperaturmätare. Efter mässan kan vi konstatera att intresset för båtliv är fortsatt stort. Det kändes i luften, folk var glada. Jag mötte många som berättade om saknaden och tackade för att deras favoritmässa äntligen var tillbaka igen, säger Jacob Ryder.

Drygt 300 båtar visades på mässan. Trots det utmanande omvärldsläget, med inflation och höga räntor, såldes mängder av båtar och båttillbehör.

– Det är fantastiskt roligt! Utställarna vittnar om en rivstart på säsongen. Många båtar har sålts direkt på plats och i ännu fler fall har man lämnat offerter, som förhoppningsvis genererar i affärer längre fram, konstaterar Jacob.

Scenprogrammet, uppdelat på teman som segling, kajakpaddling, elektrifiering, sportfiske och miljöfrågor, rullade på under hela mässan.

– Intresset har varit stort. Många kända profiler medverkade, ofta har det varit fullpackat framför scenen. Inte minst när seglarlegenden Sven Yrvind, 83, avslutade programmet och berättade om sina kommande äventyr, säger Jacob.

Båtmässan 2023 gjorde också en stor familjesatsning:

– Vi hade många olika prova-på-aktiviteter och det kom också många familjer till mässan. Köper man båten tillsammans är det nog också lättare att få med hela familjen ombord.

Båtmässan 2024 går 3–11 februari.