28 februari, 2023

Första serieproducerade tyska båten med dubbla V12 utombordare

Lättare, kraftfullare och snabbare. Så marknadsför tyska Fjord sin nya modell 41 XP. Det är det tyska varvets första modell som drivs av två Mercury V12 utombordsmotorer à 600 hk.

Båten får en unik kombination av prestanda, komfort och design av yachtdesignern Patrick Benfield. Båtens två 600 hk V12 Mercury Verado utombordsmotorer ger mycket bra acceleration och en imponerande topphastighet på över 40 knop.

41 XP har en distinkt T-topp och olika vindrutealternativ för att skydda mot både väder och vind. Däcket är designat för att ge maximal rörelsefrihet. Den rymliga sittbrunnen har en bekväm lounge och två nedfällbara bord som skapar en fin miljö för den som vill koppla av ombord. De stora skrovfönstren ger inte bara ett modernt utseende utan ger också gott om ljus till båtens innerutrymmen. Kunderna kan välja mellan hela 20 olika layoutvarianter.

 

 

Den här sortens båtar är främst gjorda för fina dagar på sjön. Därför har den här båten en mycket bekväm sittbrunn med ett fullt utrustat däckspentry och ett uppfällbart soldäck som ger tillgång till ett stort förvaringsutrymme med gott om plats för vattenleksaker.

Skrovet är byggt som en sandwichkonstruktion för att ge tillräcklig stabilitet och styrka. De stora skrovfönstren ger också mycket naturligt ljus under däck och bidrar till båtens design. Ankarsystemet är automatiskt infällbart och helt integrerat i skrovet.

Förarplatsen med upp till fyra säten är utrustad med ett modernt styrsystem och skärmar. Som tillval finns olika lösningar för passagerarplatserna och den aktre sittgrupp samt två elektriskt sänkbara bord för åtta personer. Det finns även en sollounge på akterdäck med plats för upp till fyra personer att koppla av. Det stora förvaringsutrymmet under den elektriskt öppningsbara solbädden kan användas för att förvara vattenleksaker. Dessutom finns det stora badplattformar på båda sidor om utombordsmotorerna.

Sittbrunnen skuggas av klassens största T-topp. Med 20 olika layoutvarianter kan Fjord 41 XP konfigureras för att uppfylla alla önskemål. Det finns flera olika lösningar även under däck för ägar- och gästkabinerna. Masterkabinen kan förses med ett smink- eller arbetsbord och kan stängas och även mörkas helt med en ljudisolerad skjutdörr som är infälld i skottet för att spara utrymme. Ägarhytten med eget badrum och gästhytten har stora skrovfönster. Ett pentry eller en andra toalett är också möjliga under däck.

Interiören erbjuds i fyra olika designstilar med en blandning av färger och material. Kunden kan också skapa sin egen stil med exklusiva tyger, träslag och färger.

Fakta Fjord 41 XP

Längd:         13,27 m

Bredd:          3,99 m

Vikt:              11 140 kg

Djup:            1,19 m

Bränsle:       1 430 liter

Vatten:         335 liter

Personer:    12

CE-klass:     B

Motorer:       2xMercury Verado V12 à 600 hk

Pris:              från 9,7 Mkr

Info:              www.bohusyachts.se