2 mars, 2023

Riva sjösätter största båten hittills

Riva 54 Metri är den största båten som någonsin har byggts hos det välkända företaget. Det är en slank och vacker superyacht med sportiga linjer och exklusiva utrymmen.

Med 54 meter av elegans kombinerat med eleganta, sportiga linjer och generösa utrymmen utformade för att ge gästerna den ultimata upplevelsen ombord av avkoppling och komfort passar Riva 54 Metri väl in i den unika stil som är utmärkande för alla Riva-modeller. Den bygger på varumärkets kännetecken de senaste åren, till exempel fönstrens typiska krökning och användningen av moderna material för att skapa ljus och design.

Riva 54 Metri är resultatet av samarbetet mellan Officina Italiana Design, företaget grundat av Mauro Micheli och Sergio Beretta, varvets strategiska produktkommitté under ledning av Piero Ferrari och Ferretti Group Engineering Department.

Den nya superyachten har enorma utrymmen. Nästan 370 kvadratmeter finns ombord med bland annat en ”beach club” som gör att ägaren kan slappna av nära vattnet på ett privat sätt. Yachten har också ett stort gym med spa och en väl tilltagen pool.

54-fotaren är byggd med ett skrov helt i aluminium för att hålla vikten så låg som möjligt. Detta blir ändå den största Riva som någonsin har byggts. Enligt preliminära data blir toppfarten 18 knop.

Det första exemplaret har redan sålts via tillverkarens återförsäljare i Kuwait, Sea Pros Yacht. Arbetet med Riva 54 Metri pågår vid Riva Superyachts Division i Ancona, där företaget har ett toppmodernt varv som upptar nästan 80 000 kvadratmeter. Alla Ferretti Group Superyacht Yards yachter från 50 till 90 meter är byggda där. Ferretti Group Superyacht Yard har för närvarande tio superyachter av stål och aluminium under konstruktion där. De byggs under varumärkena Pershing, CRN och Custom Line.

Motorerna är två stycken MTU 12V 2000 M86.

Priset är inte officiellt, men bör ligga på 350–400 Mkr.

Fakta Riva 54 Metri

Längd:                         53,95 m

Bredd:                          9,2 m

Hytter:                          5

Marschfart:                  14 knop

Toppfart:                      18 knop

Motorer:                       2x MTU 12V 2000 M86 à 2 186 hk

Info:                              www.riva-yacht.com