31 mars, 2023

Webbinarium om sjöräddning med SBU 26 april

Alla som vistas i båt och är på sjön måste vara beredda på att något oförutsett kan hända. Det bästa sättet för att garantera sin egen säkerhet är att ha bra kunskap om hur man hanterar båten och att se till att båten är i bra skick.

Det är också klokt att vara med i till exempel Sjöräddningssällskapet (SSRS). Om olyckan är framme kan du få hjälp med det mesta. Förutom SSRS erbjuder bland andra Sjöassistans och Team Marin liknande trygghetslösningar över hela landet.

Svenska Båtunionen håller ett webbinarium om SSRS 26 april kl. 19.00–20.30.

Titeln är ”Varför ska man vara med i Svenska Sjöräddningssällskapet?”. Föredragshållare är Matthew Fader.

Matthew arbetar på SSRS i Göteborg med forskning och utveckling samt internationella frågor. På webbinariet utgår han ifrån olika tillbud och incidenter. Han berättar om vad som har skett och vad SSRS har gjort för att komma till undsättning. På webbinariet delar han goda råd och tips inför båtsäsongen och vad du som båtägare själv kan göra för att öka sjösäkerheten. Vi kommer också att få höra om de senaste nyheterna om sändare och utrustning med mera. Matthew är mycket underhållande, även om han pratar om ett allvarligt ämne.

SSRS deltar i cirka 90 procent av all sjöräddning i Sverige. Det drivs helt utan offentliga medel. Sällskapet drivs tack vare bidrag och ideella insatser. Sällskapet har 74 räddningsstationer och fler än 260 räddningsenheter längs våra kuster och i våra största sjöar. SSRS har 2 400 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut, dygnet runt, året om. Inom 15 minuter är räddningen på väg när larmet går.

Inbjudan till webbinaret kommer att finnas i kommande nyhetsbrev och på www.batunionen.se

Ett webbinarium om sjöräddning hålls 26 april. Foto: Sjöräddningssällskapet.