13 april, 2023

Eriksberg Boat Show upp portarna

När Eriksberg Boat Show slår upp portarna för årets flytande båtmässa 14 april är det ett säkert vårtecken och starten på båtsäsongen 2023. Eriksbergsdockan är fylld med båtar varav många premiärvisas på en flytande båtmässa i Skandinavien.

Pressmeddelande:

När Eriksbergs Boat Show arrangeras för andra gången växer mässan både med antalet utställare och båtar i vattnet. Mässan har två paviljonger och ett flertal utställare längs med evenemangsområdet och bryggorna vid Eriksbergsdockan.

Paviljongen Ostindiefararen längst ute på piren växer till 900 kvadratmeter med utställare som visar det senaste kring motorer, drivlinor och tillbehör. Här finns även möjlighet till enkel förtäring och att lära sig mer kring havsmiljön i Göteborgs Marinbiologiska Laboratoriums experimentverkstad.

Längst in i dockan ligger den nya Paviljongen, Barken Viking där utställarna fyller 600 kvadratmeter med konsthantverk, kläder, vattensport och annat som hör skärgårdslivet till.

Besökarna kommer att mötas av flera utställare som visar upp båtar, produkter och lösningar för att minska båtlivets klimatavtryck. Bryggan Briggen är fylld av elbåtar och i utställningarna visas klimatsmarta tekniska lösningar för elbåtladdning, tillbehör och båtdelning för att nämna några.

Utöver båtar och tillbehör är mat från havet en viktig del av evenemanget och serveras från ett antal Foodtrucks som serverar något för alla smaker och med hög kvalité. Ytterligare en nyhet för i år är aktivitetsarenan som erbjuder både demonstrationsevent och prova-på aktiviteter.

Mässans öppettider:

14–16 april

Fredag 10.00-18.00

Lördag 10.00-18.00

Söndag 10.00-16.00

Premiärer på flytande båtmässa i Skandinavien

Excess 11

Sargo 33

Bennington

Viknes

Nimbus T9-V10

Elbåtsbryggan

X-shore

Polboat

Freepower

Långsjösnipan

Läs mer om utställarna och programmet på www.eriksbergboatshow.se

Öppettider

Fredag 14 april 10.00–18.00

Lördag 15 april 10.00–18.00

Söndag 16 april 10.00–16.00