25 maj, 2023

Elbåten Breeze 20 med utökad räckvidd

Breeze 20 är den senaste nyheten från danska Rand Boats. Det är en eldriven motorbåt som ska kombinera hållbarhet, utökad elektrisk räckvidd, avancerad skrovteknologi, enkel navigering och en social layout – till ett överkomligt pris.

Den nya modellen har en räckvidd för motordrift upp till 20 timmar med en medelhastighet på 4 knop och kan laddas helt över natten. Toppfarten är 10 knop.

Breeze 20 passar främst för sjöar och kanaler där man kan njuta av att köra lite långsammare. Båten har ett avancerat gränssnitt, lågt underhåll, tyst drift, låg driftskostnad och – som alla eldrivna båtar – ingen rök och mycket låg påverkan på miljön när den körs i sjön.

Båten är designad och tillverkad för ett hållbart användande. Den har, enligt tillverkaren, avancerad lättviktsskrovteknologi och ett skrov som skär genom vågorna. För den som vill använda vanlig förbränningsmotor finns ett alternativ med en 115 hk utombordare, som ger hastigheter på drygt 30 knop.

Tack vare den lätta konstruktionen och att skrovet är designat för eldrift har Breeze 20 upp till 60 procent lägre bränsleförbrukning jämfört med traditionella båtar, enligt Rand Boats. Även med en förbränningsmotor är förbrukningen relativt låg. Båtliv har dock inte fått några siffror på detta.

Breeze 20 har för sin storlek gott om funktionella förvaringsutrymmen med särskilda fack för kuddar, fendertar, ankare och annan båtutrustning. Den integrerade badstegen och dragfästena i aktern gör det enkelt för den som vill utöva vattenaktiviteter. Ombord finns även en dold Bimini-topp som ger skugga och ett integrerat kylskåp ger kyla för mat och dryck.

Båten är ansluten till Rand-appen, vilket ger fjärråtkomst i realtid, liveuppdateringar, GPS-skydd, intelligenta AI-användarlägen som automatiserar båtens installation och mycket mer.

Info: www.randboats.com