8 september, 2023

Nimbus W11 – flaggskepp med högsta komfort

Cannes Yachting Festival startar 12 september. En av de viktigaste premiärerna för svensk del är Nimbus W11, som då får sin internationella premiär.

W11 är designad för båtfolk med en aktiv livsstil som vill förlänga sina helger, resa längre och umgås med vänner på sjön. Båten är en vidareutveckling av den mindre W9, men designad med mer utrymme och fler funktioner ombord. Detta inkluderar bland annat en rymlig lounge i aktern med justerbara sittplatser, fler solstolar, utomhuspentry, gyrostabilisator, gott om förvaring och generösa däcksutrymmen.

– W11 är skräddarsydd för att möta behoven hos båtägare som vill få ut det mesta av sina helger och korta resor. Oavsett om du vill underhålla gäster eller umgås med familjen, så hittar du det i W11, säger Jonas Göthberg, kommersiell direktör och varumärkeschef för Nimbus Group AB.

W11 är byggd med funktionell skandinavisk design som grund i sann Nimbus-tradition. Båten är byggd med omsorg för att säkerställa bästa komfort och upplevelse för användaren.

Interiören och det sittytorna är utformade för sociala aktiviteter och underhållning. Det finns stora sociala ytor där du kan umgås med vänner eller familj, koppla av, ta ett bad eller njuta av solen på antingen fördäck eller akterdäck. W11 kommer också att inkludera nya funktioner som utfällbara sidobalkonger för extra utrymme och flexibilitet vid förankring och en hydraulisk badplattform (tillval) som sträcker sig akter om motorerna.

Sittbrunnen på W11, som liknar den i W9, ger gott skydd med en stor fönsterruta och sittplatser för tre. Båten är utrustad med en T-top med en stor elektrisk taklucka.

Under däck finns plats för fyra personer att övernatta bekvämt i två rymliga kojer och ett rymligt badrum med toalett och dusch.

Båtens hjärta finns i dess lounge. Detta är ett extra rymligt och multifunktionellt umgängesutrymme som enkelt kan anpassas beroende på aktiviteter som cruising, solbad, simning, underhållning, lunch och middag eller en lugn eftermiddag med läsning i skuggan.

– W11 är den sista modellen i den framgångsrika Weekender, Tender och Commuter-serien. Serien presenterades första gången 2018 och består av åtta modeller. Den har varit oerhört framgångsrik och har öppnat upp många fler marknader för Nimbus, däribland USA som har blivit en av våra största exportmarknader, säger Jonas Göthberg.

Båten är byggd på samma välbalanserade stegade skrov som T11 och C11 med höghastighetsegenskaper i kombination med låg planeringströskel. Båten är utrustad med två Mercury V10 utombordsmotorer, antingen 2 x 300 hk eller 2 x 400 hk. Hastigheten ligger mellan 20 och 40+ knop. Weekender 11 är helt vakuuminjicerad och finns tillgänglig med EcoDeck.

Fakta Nimbus W11

Längd:         12,40 m / 40’7′

Bredd:          3,46 m / 11’4′

Vikt:              Inkl. 300 hk motor 5 600 kg / 12345 lbs

Djup:            0,9 m / 3′

Höjd             3,75 m / 12′ 3″

Bränsle:       850 l / 224,5 US gal

Vatten:         135 l / 36 US gal

Hålltank:      80 l / 21 US gal

Gråvatten:   tillval

DE-klass:     B10, C12

Bäddar:        4 (2+2)

Motorer:       2x Mercury V10 600–800 hk

Fart:             +40 knop

Info:              www.nimbus.se