11 september, 2023

Quarken 35 Cabin – världspremiär på Boot Düsseldorf 2024

Quarken från Finland presenterar en helt ny modell på 35 fot, drygt 10 m. Quarken 35 Cabin är designad och byggd i Finland. Filosofin bakom båten är att erbjuda en förstklassig och sportig upplevelse på sjön. Båten får premiär på Boot Düsseldorf i januari 2024.

Quarken hade redan i den första modellen på 27 fot en spännande design. Med den nya 35-fotaren fortsätter traditionen med en modern och sofistikerad nordisk design i kombination med ett smidigt, följsamt och bränslesnålt stegat skrov.

Den rymliga kabinen har panoramautsikt med bra sikt och enkel åtkomst samt gott om plats för ett funktionellt pentry och en matplats. Taket har stora glasytor för att skapa en ljus atmosfär. Justerbart LED-ljud gör att man kan förändra atmosfären i kabinen på ett ögonblick.

35 Cabin drivs av dubbla Yamaha F300-utombordsmotorer, som ger en toppfart på över 40 knop. I kombination med den skyddande kabinen innebär det att den här båten är lämpad även för de dagar då havet är ruggigt och sjön är jobbig.

Akterdäcket kan anpassas med olika modulära lösningar, där varje modul är designad med ett syfte för att erbjuda flera utrymmeskombinationer. Du kan välja mellan en öppen layout, en eller två akterbänkar eller en wet bar. De manuellt öppningsbara sidoterrasserna skapar en bra plattform för familj och gäster. Genom att öppna den stora bakrutan i salongen och dörren i glas kan du kombinera kabinen och akterdäcket till ett stort socialt utrymme. Det stora soldäcket i fören erbjuder extra sittutrymme och är lättillgängligt bakifrån.

Mittpunkten i den främre kabinen är den mysiga och bekväma stora sängen för två vuxna och en soffa som kan byggas ut till en barnsäng. Badrummet är utrustat med handfat och dusch och garanterar ett bekvämt boende ombord.

Fakta Quarken 35 Cabin
Längd:                           10,68 m
Bredd:                           3,48 m
Vikt:                              4 400 kg
Djup:                             1 m
Motorer:                       2×300 hk
Toppfart:                       44 knop
Personer:                      10
Bränsle:                         750 liter
Vatten:                          120 liter
Hålltank:                       120 liter

Info:                              www.quarken.com