26 september, 2023

Tre utombordare och balkonger på Antares 12

Trenden med stora utombordare blir allt tydligare. Nya Beneteau Antares 12 kan ha upp till tre utombordare på akterspegeln och sidorna kan fällas ut som balkonger.

Beneteau har tagit ytterligare ett steg framåt när det gäller komfort ombord och känslan av rymd och elegans med sin nya modell. Båtbyggaren satsar på flera nyheter för att nå en ny kundkrets.

Båten har en delvis ny design. Layouten och utrustningen har utformats för att optimera känslan av rymd och komfort, men även för att göra båten mer mångsidig även för längre turer på sjön.

Ägarkabinen är rymlig och ljus med många detaljer. Den och VIP-kabinen har var sitt badrum med egen dusch. Tack vare moduluppbyggnad kan även en tredje hytt användas som enkel- eller dubbelkoj eller så kan det utrymme bli extra förvaringsutrymme. Tillsammans med utrymmen i salongen finns det sovplatser för upp till åtta personer ombord.

Båten har rejäla utrymmen och trots de stora utombordarna skapas ett rymligt akterdäck med förbindelse till salongen och ett bra flöde däremellan. Antares 12 har ett rejält skarndäck på styrbords sida för att besättningen enkelt ska kunna röra sig över däck.

För att möta alla marknadens förväntningar finns Antares 12 tillgänglig med upp till tre Mercury Verado V8 300 hk-motorer. Den har även plats för ett Seakeeper-gyro för att stabilisera båten i sjön.

Antares 12 hade världspremiär på Cannes Yachting Festival i september och visas därefter i USA på Fort Lauderdale International Boat Show, 25–29 oktober.

Fakta Beneteau Antares 12

Längd ö a:                        12,97 m

Bredd:                               3,78 m

Djup:                                 1,10 m

Vikt:                                   8 814 kg med två motorer, 9 111 kg med tre motorer

Motorer:                            Mercury V10 2×400 hk Joystick eller MerCruiser V8 3×300 hk Joystick

Bränsle:                            1 174 liter

Vatten:                              400 liter

Info:                                   https://yachtsale.se/