16 oktober, 2023

Björn Borgs före detta båt i säker hamn på Hammarö

När Björn Borg stod på topp var han bland annat mycket intresserad av båtar. Björn valde en Nimbus 800 Turbo, som lanserades på 1980-talet, och syntes mycket i den båten.

Björns båt har inte varit försvunnen, men har levt ett liv i skymundan.

Björns båt har inte varit försvunnen, men har levt ett liv i skymundan. Ända tills nu när Willy Ociansson på företaget Willys Cleantech AB blivit ny ägare.

– En kund till mig har en välvårdad och uppgraderad Nimbus800 Turbo. För ett par år sedan erbjöd jag mig mest på skoj att ta hand om Björns före detta båt om det var dags att sälja den. Jag känner väl till modellen då jag haft två tidigare varav en är kvar i familjen hos min dotter, säger Willy Ociansson.

– Den förra ägaren till Borgbåten ringde och meddelade att båtlivet var över eftersom då han och frugan fyllt 84 år och bara utnyttjat båten en gång i sommar. I förbifarten nämnde han att det är denna båt som ägdes av Björn Borg. Det avgjorde saken och jag slog till direkt.

Nu är båten hämtad från Kristinehamn och har körts genom Vänerns vackra skärgård till Hammarö, där den har fått en ny hemmahamn.

Bilder: privat.