27 oktober, 2023

Världens första ”beröringssäkra” 50 kW elutombordare

Molabos nya 48 V elektriska utombordare ARIES R50 lanseras i november på branschmässan Metstrade i Amsterdam. Elutombordaren har även nominerats för det prestigefyllda DAME Award (Design Award METSTRADE) 2023 i kategorin ”Propulsion & Dynamics”.

ARIES R50 är utvecklad och producerad i Tyskland. Denna elutombordare är framtagen efter principen att form följer funktion. Den patenterade ISCAD-tekniken, med en unik stavbaserad stator (ej roterande del) gör att ARIES R50 levererar 50 kW vid ”beröringssäkra” 48 V. Systemet förenklar installation och underhåll samt eliminerar behovet av säkerhetsåtgärder för högspänningsdelar, vilket är en viktig fördel för exempelvis båtbyggare. Dessutom är ARIES R50 tillgänglig som en komplett plug & play-systemlösning, vilket gör den ännu enklare att installera för användarna.

Tillsammans med den välkända Hamburg-baserade marina designstudion iYacht har Molabo gett Aries R50 sin design. Utombordaren kommer att finnas i två färger: klassisk svart och vit. Dessutom kan båtägare välja mellan två rigglängder, L och XL, vilket gör att den passar en rad olika båtar.

Världspremiären av ARIES R50 elutombordare sker 15 november i Amsterdam.

Info: www.molabo.com