28 december, 2023

Lyxigare serie segelbåtar från Saffier Yachts – premiär i Düsseldorf

Saffier Yachts från Nederländerna är välkända för sina exklusiva dagseglare. Nu satsar tillverkaren på en lyxigare serie större båtar, där den första modellen är på 46 fot. Båten får världspremiär på båtmässan i Düsseldorf i januari.

I nya Saffier SL 46 ska goda seglingsprestanda möta ultimat lyx. Båten är inte lanserad än, men ska få en rymlig sittbrunn och en lyxig interiör designad med premiummaterial. Målet är att erbjuda hög komfort och stil.

Den nya 46-fots Saffier finns tillgänglig i två versioner. SL 46 MED har flyttbara bänkar och ett lågt akterdäck, vilket förvandlar hela sittbrunnen till en avkopplande badplattform. SL 46 NORTH har en unik fördel med ett jollegarage i aktern. Detta ger enkel åtkomst till avlägsna platser och möjlighet att ankra i fina vikar.

Båten är designad för alla typer av vatten och skräddarsydd för enmanssegling. SL 46 har en kraftfull men lättkontrollerad rigg och segelplan, som säkerställer en blandning av ren, snabb segling kontrollerad från rorsmanspositionen. Med sitt lätta skrov ger båten mycket goda prestanda under alla förhållanden.

46-fotaren har en rymlig interiör, designad för semestersegling. Den är välutrustad med ett pentry i full storlek, lyxiga badrum och tre hytter med dubbelsängar. Saffier Yachts har satsat på en unik styling med premiumtyger och lyxiga material för att skapa en enkel men sofistikerad atmosfär. Sittbrunnen har inte bara mycket stora utrymmen utan den är också designad med komfort och genomtänkt ergonomi.

Skrovet på Saffier SL 46 är tillverkat med avancerade laminattekniker. Detta inkluderar en gelcoat med vinylesterbaserat barriärharts. Vakuuminjicering av skrovet med Divinycell skum genomgående (förutom kölen) som har en robust solid laminatkonstruktion ger en stark och lätt konstruktion.

För effektiv ljudisolering är motorfundamenten sömlöst inbäddade i glasförstärkt plast (GRP). Skrovet har sex integrerade fönster och ett fast peke i kolfiber för optimal prestanda med Code0 eller gennaker.

Fakta Saffier SL 46

Längd:                              13,75 m

Längd ö a:                        14,90 m

Bredd:                               4,45 m

Djup:                                 2,20 m

Vikt:                                   10 900 kg

Storsegel:                         68 m2

Självsl. Fock:                   50 m2

Info:                                   www.saffieryachts.com