31 december, 2023

Hallberg-Rassy 80 år – alla båtar levererade i tid och världspremiär i Düsseldorf

Historien om Hallberg-Rassy började för 80 år sedan, hösten 1943, på den västsvenska ön Orust. Då startade Harry Hallberg i liten skala ett eget båtvarv, vid 29 års ålder. Vid 29 års ålder startade även Christoph Rassy sin fristående verksamhet med eget varv hösten 1963. På boot Düsseldorf blir det premiär för nya flaggskeppet på 69 fot.

Pressmeddelande:

1972, när Harry gick i pension, köpte Christoph Harrys varv och döpte företaget till Hallberg-Rassy, även om Harry och Christoph aldrig arbetade tillsammans som affärspartners.

Två saker har varit heliga genom åren: alltid punktlig båtleverans, även under den senaste pandemin, och Hallberg-Rassy har aldrig varit i ekonomiska svårigheter och är obelånat. Förmodligen finns det inget annat båtvarv i världen som kan stoltsera med två så viktiga punkter.

Företaget är fortfarande familjeägt och familjedrivet. Genom alla år har ägandet endast varit hos Harry Hallberg 1943–1972, och inom familjen Rassy sedan dess och är det fortfarande.

Den största båten som någonsin har byggts, Hallberg-Rassy 69, har nyligen sjösatts, med världspremiär på båtmässan i Düsseldorf 20–28 januari 2024.

För att läsa mer om Hallberg-Rassys intressanta historia, läs boken på 360 sidor ”Historien om Hallberg-Rassy – Legendariska båtbyggare”

Info: https://www.hallberg-rassy.com/sv/