15 januari, 2024

KGK Motor köper majoriteten av aktierna i 1852 Marin & Fritid i Karlskrona

KGK Motor köper majoriteten av aktierna i 1852 Marin & Fritid i Karlskrona. De tidigare ägarna, Michael Säw, Arne och Lennart Borg, kommer att kvarstå i företaget i åtminstone två år.

Pressmeddelande:

– KGK Motor har haft ett långt och nära affärsförhållande med 1852 Marin & Fritid där de tillsammans har utvecklat sin gemensamma affär. 1852 Marin & Fritid har sedan starten 2005 haft en fantastisk utveckling och har idag en betydande position på marinmarknaden i Blekinge med ett stort kundfokus och en tydlig strategi för ett enkelt båtliv med en hög kundnöjdhet, säger Lasse Johansson, chef för den marina verksamheten hos KGK Motor AB.

– Jag är mycket glad över detta förvärv då det passar mycket bra med vår strategi att vara en aktör som är aktiv och delaktig i att vara med och utveckla framtidens båtliv, säger Lasse Johansson.

Även ägarna på 1852 Marin & Fritid är mycket nöjda med KGK Motor som ny huvudägare.

– Det är en bra lösning för såväl kunder, personal som leverantörer. Det känns också bra att 1852 fortsätter sin satsning på att utveckla båtlivet, säger bolagets grundare Arne och Lennart Borg samt Michael Säw.

Förvärvet innebär även att Terje Opdahl anställs som ny vd.

– Det är med stor glädje och stolthet jag tar på mig an uppdraget att leda 1852 Marin och Fritid AB in i den nya fasen för bolaget, säger Terje Opdahl.

KGK Motor är ett familjeägt företag som har varit verksamt inom den marina branschen i 40 år med starka varumärken som exempelvis Suzuki utombordsmotorer. Idag är FÖretaget även distributör för bland annat Askeladden, Capelli, Arronet, Suzumar, ePropulsion och Seadrive. KGK Motor är även verksamma inom MC och ATV branschen med varumärkena Suzuki, Honda och Kymco.

1852 Marin & Fritid har under mottot ”För ett enkelt båtliv” utvecklats till en betydande aktör med hög kundnöjdhet. I nära samarbete med leverantörer och partners har 1852 skapat tjänster och produkter som förenklar båtlivet för våra kunder. 1852 erbjuder nya och begagnade båtar, tillbehör, service och vinterförvaring.

Fr. v. 1852 Marin & Fritids vd Terje Opdahl, Michael Säw, Arne Borg och Lennart Borg, Niklas Lindell, vd KGK Motor, Lasse Johansson, affärsområdeschef, och distriktschef Kenneth Johansson.