15 januari, 2024

Erik Stark klar för elbåtsracing med Marc Anthonys racingteam i E1

Marc Anthony, den Grammy-belönande artisten har skapat ett nytt racingteam, E1 Team Miami, som ska tävla i världsmästerskapet för eldrivna motorbåtar i den nya klassen E1. Det första racet körs i Jeddah, Saudiarabien 2–3 februari 2024 och frontas av världsmästaren i båtracing Erik Stark från Sverige och National Champion i Jet Ski, Anna Glennon från USA.

E1 World Championship är den första helelektriska motorbåtsracingserien och kör med helt unika elektriska hydrofoilbåtar – kallad RaceBird. Med fokus på att kämpa för framtiden för elektrifiering och bevara våra vattenvägar, ska E1 World Championship ge en show som inte liknar något världen tidigare har sett. Invigningssäsongen börjar den 2 februari 2024 innan man ger sig ut på en världsturné till Venedig, Puerto Banus, Geneve, Monaco, Rotterdam och Hong Kong.

– Jag är glad över att presentera mina E1-förare och stolt över att ha Erik Stark och Anna Glennon som medlemmar i vårt team. De har båda imponerande karriärer och fantastisk arbetsmoral. Jag är stolt över deras prestationer på fältet och vi är mer än redo att föra revolution till vattnet och erbjuda fansen en show de aldrig sett förut, säger Team Miami delägare Marc Anthony.

Erik Stark började sin karriär inom båtracing vid tolv års ålder och är den svensk som lyckats vinna flest titlar i båtracing. Erik har fortfarande världsrekordet att vinna fyra världsmästerskap i F2 i rad och har tilldelats kungens jubileumsmedalj. 2014 gick han över till de högre klasserna, X -Cat, Formel 1 och Klass 1 och sedan 2019 kör han Formel 1 för det Dubai-baserade Victory Team. I förra årets världsmästerskap i F1H2O slutade han tvåa.

Anna Glennon kommer att tävla tillsammans med Erik. Anna är världsmästare och 8-faldig amerikansk och kanadensisk mästare i Jet Ski. Hittills är hon den enda kvinnan i IJSBAs historia som vunnit VM-titeln i tvåtakt för män.

– Det känns otroligt roligt och spännande att få vara med från start och tävla i en ny VM-klass. Det är något helt annorlunda än den speed jag är van vid och här ligger utmaningen att hålla båten flyga över vattnet. Det ska bli kul att se hur långt vi kan gå och det känns extra bra att köra tillsammans med Marc som är en väldigt engagerad teamägare, säger Erik Stark

E1 Team Miami kommer att drivas tillsammans med internationellt hyllade Victory Team, baserat i Dubai. Victory Team kommer att leda de tekniska och operativa aspekterna av teamet och tillsammans med E1 Team Miami bidrar de med dedikerat ledarskap, skickliga mekaniker och prestationsingenjörer.