5 februari, 2024

Terhi satsar på 4,8 m kabinmodell

En liten praktisk kabinbåt på 4,8 m är den senaste nyheten från finska Terhi. Båten får premiär på båtmässan i Helsingfors, 9–18 februari.

Terhi är mest kända för sina praktiska och säkra öppna båtar. Nyheten Terhi 480 Cabin är en hardtopversion av tillverkarens favoritmodell Terhi 480 BR.

Bland den nya båtens fördelar märks att den är enkel att gå igenom från för till akter, att den har en stor taklucka samt en överraskande rymlig layout. Enligt Terhi kommer priset att vara ”klart lägre än övriga kabinbåtar på marknaden”.

Kabinbåten har designats främst som en mångsidig och skyddad transportbåt för nordiska vatten. Förare och passagerare sitter bekvämt skyddade från väder och vind inuti kabinen, vars stora öppningsbara taklucka gör att man kan antingen både köra båten stående eller sittande. Luckan gör också att man kan ventilera kabinen under heta sommardagar eller njuta av solen under svalare dagar.

På det öppna akterdäcket finns en akterbänk med benutrymme för 2–3 medpassagerare. Akterdäcket kan täckas av ett separat akterkapell, varmed alla båtens passagerare kan sitta skyddade.

Båten har mer utrymme för att röra sig både inuti kabinen och för- och akterdäck än man kan tro. Tack vare kabinens tvådelade dörr i fören och dess öppna bakvägg är det behändigt att gå igenom båten från för till akter.

Båten går mjukt i sjö och bjuder på balanserad gång. Den erbjuds med trimplan som tillval. Lämplig motorstorlek är en utombordare på 50–60 hk.

Fakta Terhi 480 Cabin

Längd:                              4,80 m

Bredd:                               1,85 m

Vikt:                                   440 kg

Personer:                         5

Motor:                               50–60 hk

Material:                           ABS-plast

Info:                                   www.terhi.fi